رییس هیأت مدیره انجمن قطعه سازان خراسان رضوی به ارزیابی انتقال قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت به سازمان حمایت پرداخت.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن قطعه سازی، سید محمد مهدی شکورزاده، رییس انجمن قطعه سازان خراسان رضوی و عضو هیات مدیره انجمن همگن قطعه سازان خودرو کشور در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو بیان کرد: در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات صنعت خودرو کشور نحوه قیمت گذاری است که مدتی است به شورای رقابت واگذار شده و متاسفانه عدم تطابق سیاست ها و فرمول شورای رقابت با واقعیت های موجود و هزینه های تمام شده مشکلات اساسی برای خودروساز و قطعه ساز ایجاد کرده است. چرا که نحوه قیمت گذاری شورای رقابت به گونه ای است که توان مالی خودروساز را کاهش داده و این امر موجب شده که خودروساز قابلیت به روز رسانی قیمت ها و پرداخت مطالبات قطعه سازان را نداشته باشد.
وی درباره انتقال قیمت گذاری از شورای رقابت به سازمان حمایت اظهار داشت: اگر سازمان حمایت دیدگاه واقع بینانه ای به قیمت گذاری داشته باشد قطعا می تواند اثر مثبتی بر صنعت خودرو داشته باشد اما اگر این سازمان سیاست های مشابه شورای رقابت را در پیش بگیرد مشکلی حل نخواهد شد زیرا در نظر گرفتن واقعیت های موجود تولید و قیمت تمام شده در قیمت گذاری خودرو دارای اهمیت بسیاری است. شورای رقابت به دلیل موضع گیری خاص خود به صنعت قطعه سازی و خودروسازی لطمه زده است و امیدواریم سازمان حمایت چنین سیاستی را نداشته باشد. در مجموع با قیمت گذاری خودرو توسط سازمان حمایت می توان به بهبود اوضاع امیدوار بود.
رییس هیأت مدیره انجمن قطعه سازان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که فرمول قیمت گذاری سازمان حمایت و شورای رقابت چه تفاوتی با یکدیگر دارند، تشریح کرد: بنده از فرمول سازمان حمایت مطلع نیستم اما فرمول شورای رقابت بر اساس قیمت تمام شده اولیه و بر اساس تورم هایی که بانک مرکزی برای بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی در نظر می گیرد، است. این در حالی است که داده های تولید در سال جاری بیش از سه برابر شده اما شورای رقابت اعلام کرده که بانک مرکزی نرخ تورم در سه ماهه ابتدای امسال را ۱۰ درصد در نظر گرفته است.
شکورزاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر نه تنها صنعت خودرو بلکه تمام صنایع به دلیل تحریم ها، سیاست های اقتصادی، سیاست های بانک مرکزی و تورم ها و افزایش نقدینگی دولت دچار بحران شدند اما بر خلاف صنعت خودرو قیمت گذاری در صنایع دیگر آزادانه انجام می شود به همین دلیل با مشکلات کمتری در مقایسه با صنعت خودرو مواجه هستند.ضمن اینکه دیدگاه کلان تصمیم گیری برای صنعت خودرو باید از این حالت آشفتگی خارج شود زیرا قیمت واقعی خودرو قیمت آزاد است نه قیمت هایی که در پیش فروش ها تعیین می شود و متاسفانه مابه التفاوت قیمت آزاد و کارخانه به دست عده ای دلال و افراد دیگری می رسد.
وی افزایش تولید را یکی از راهکار های مناسب برای رفع بحران ها در صنعت خودرو دانست و گفت: افزایش تولید نیازمند نقدینگی است و نقدینگی مورد نیاز قطعه سازان و خودرو سازان از سال ۹۷ بیش از ۵ برابر شده است. بنابراین می توان گفت گفت که تنها قیمت گذاری توسط سازمان حمایت مشکلات را حل نخواهد کرد بلکه سیاست های کلان وزارت صمت و هیأت دولت نیز باید تغییر کند.
رییس هیأت مدیره انجمن قطعه سازان خراسان رضوی با اشاره به اینکه کمبود نقدینگی برای قطعه سازان به معضل بزرگی تبدیل شده است، تصریح کرد: قطعه سازان بدون نقدینگی قادر به تامین مواد اولیه نیستند و علی رغم داخلی سازی برخی قطعات در کشور و کاهش ارزبری اما ظرفیت تولید شرکت های قطعه سازی به میزان کافی نیست زیرا در تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستند. وضعیت به گونه ای است که قطعه ساز حتی اگر به میزان ۸۰ درصد فروش سال پیش خود نقدینگی داشته باشد،نمی تواند به ظرفیت تولید برسد. لذا با چنین سیستمی نقدینگی قطعه ساز تامین نخواهد شد.
شکورزاده خاطرنشان کرد: در صورت تامین نقدینگی سیاست بعدی تغییر سیاسست های ارزی بانک مرکزی است که باید تسهیل کننده واردات برای قطعه سازان باشد. به عنوان مثال شرکت های تعاونی مرز نشین بدون هیچ گونه ثبت سفارش و سهمیه ارزی قطعات خودرو را بدون انتقال ارز وارد می کنند اما قطعه ساز برای واردات یک قطعه یدکی با موانع زیادی مواجه است. متاسفانه بانک مرکزی سیاست بانکی یکسانی برای همه ندارد و باید روند تولید را تسهیل کند زیرا قطعات خودرو در تحریم های سخت گیرانه تری توسط آمریکا قرار دارد. بنابراین با اتخاذ سیاست های درست در کشور خودروساز می تواند در عرض دو یا سه ماه به میزان تولید مناسبی برسد.
با گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال جاری و با وجودی که تولید خودرو در این مدت از مرز یک میلیون دستگاه گذشته و خودروسازان به دنبال کسب رکورد جدیدی تا پایان سال هستند، اما قطعه سازان میگویند هنوز آنطور که باید قراردادهای فیمابین آنها و خودروسازان مطابق با نرخ تورم و دیگر شاخصها اصلاح نشده است.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است: پتانسیل چهار تا پنج میلیارد دلاری بازار لوازم یدکی خودرو در روسیه برای صنعتگران ایرانی وجود دارد.
مدیرعامل سایپا گفت: این گروه خودروسازی صادرات محصولات پی ۹۰ و شاهین به روسیه را در دستور کار دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز برگشت ارز حاصل از صادرات، یکی از مهمترین دغدغه های صادرکنندگان غیرنفتی و غیر فلزی است که رفع این مشکلات با گزینههایی همچون واردات شمش طلا برای صادرکنندگان محصولات غیرخام و نیمه خام در دولت در دستور کار است.
سفیر ایران در روسیه گفت: نگاه روسیه به ایران هیچگاه مانند امروز مثبت نبوده است و ایران را به عنوان کشوری قدرتمند میشناسند، بنابراین نیاز است شرکت ها با صبر و حوصله برای پیشبرد امور اقتصادی و تجاری با این کشور اقدام کنند.
روزنامه «ایران» با انتشار گزارشی از کاهش قیمت خودرو در پی افزایش عرضهها در بورس کالا، نوشت: با این حال، برخی تلاش ها برای رشد قیمت خودرو و کارشکنی در خصوص افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، شدت گرفته است.
رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: قطعهسازان به دلیل عدم اصلاح و تعدیل قرارداهایشان با خودروسازان تحت فشارند و با محدودیتهایی در تولید مواجه شدهاند.
رییس هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور گفت: قطعهسازان برای تولید موتور جدید EFP گروه صنعتی ایرانخودرو که موتوری ۱۰۰ درصد داخلی است، آمادگی کامل دارند.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس باعث حذف رانتها شده و میتواند مشکلات صنعت خودروسازی را حل کند، گفت: ایجاد شفافیت و حذف رانت از بازار خودرو به کمک سازوکار بورس، رویدادی مهم برای اقتصاد است و دولت برای ایجاد شفافیت و حذف رانت، از عرضه خودرو در بورس حمایت میکند.
وزارت اقتصاد اعلام کرد عرضه خودرو در بورس کالا مزایای بسیاری به همراه داشت که ایجاد شفافیت، حذف رانت ۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از قیمتگذاری دستوری یکی از مهمترین آنها بود؛ با این حال دولت به دنبال تصمیمات مقطعی درباره توسعه صنعت خودرو نیست و به راهبرد بلندمدت در این مورد قائل است.
افزایش عرضه خودرو در بورس موجب شد تا قیمت نهایی معاملات در بورس نیز کاهش یابد.
مدیران شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا طی نامهای به سازمان بورس بر تداوم عرضه خودرو در بورس کالا تاکید کردند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با گامهایی که در عرضه خودرو در بورس کالا برداشته شده است، شفافسازی در بازار خودرو را شاهد خواهیم بود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: در شرایط کنونی و با سرمای شدید حاکم بر هوای کشور، شاهد قطعی برق و گاز صنایع به نفع خدمات رسانی به بخش خانگی هستیم و امیدواریم دولت برای رفع خسارت های وارده به تولیدکنندگان چاره اندیشی کند.
رییس سازمان بورس به ماده یک قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و ماده ۲۵ قانون رفع موانع تولید اشاره کرد که در آنها نحوه جبران خسارتهای صنایع ناشی از قیمتگذاری، قطعیهای آب، برق گاز و غیره دیده شده است و گفت: اینها سیاستهایی است که دولت باید در خصوص آنها تصمیمگیری کند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: ثبت نام و حضور ۱۰ میلیون نفر در آخرین قرعهکشی خودروی ایران خودرو، لاتاری و بخت آزمایی به تمام معنا بوده و به طور قطع این روش محکوم به شکست است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی خودرو کشور گفت: صنایع خودروسازی و قطعهسازی در سالهای گذشته متاثر از دو مساله تحریمها و قیمتگذاری دستوری رو به اضمحلال بود، اما دولت با عرضه خودرو در بورس که محل شفافیت مبادلات و معاملات است، خون تازهای به رگهای این صنایع تزریق کرد.
این روزها عدهای در حالی بر طبل توقف عرضه خودرو در بورس و بازگشت قیمت گذاریها به روال پیشین میکوبند اما آمارها از آخرین عرضه خودروسازان در طرح قرعهکشی، حاکی از ثبت نام حدود ۱۰ میلیون نفر در این لاتاری است.
رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازی خودرو کشور گفت: مطابق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، دولت باید در مواردی همچون قطعی های برق و گاز که منجر به بروز خسارت برای تولیدکنندگان و صنعتگران شده است، به جبران خسارت ها بپردازد.
وزارت اقتصاد اعلام کرد: عرضه ۳۶ هزار خودرو در بورس کالا رانت ۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از قیمتگذاری دستوری را از بین برد.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: این روزها برودت هوا در کنار قطعیهای مکرر برق و گاز، صنعت قطعهسازی را در شرایط بحرانی و فورس ماژور قرار داده و انتظار میرود در چنین شرایطی خودروساز با اصلاح و تعدیل هرچه سریعتر قراردادها به یاری قطعهسازان بشتابد.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای امسال تا پایان دیروز (چهارشنبه، ۲۱ دیماه) ۹۶۵ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که معادل مجموع تولیدات سال ۱۴۰۰ است.