وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: حضور در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو، فرصتی برای ارائه محصولات با فناوری از سوی شرکتهای ایرانی بالاست.
به گزارش انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودرو کشور از شاتا، «سیدرضا فاطمیامین» با اشاره به اهمیت حضور ایران در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو، اظهار داشت: بیش از آنکه برای کشورها سود صادرات مهم باشد، این نکته دارای اهمیت است که چه کالایی صادر میکنند.
وی افزود: یک شاخص جهانی درباره صادرات وجود دارد به نام «شاخص پیچیدگی» که در آن میان صادرات مواد غذایی با محصولاتی که از فناوری بالا برخوردارند، تفاوت بسیاری وجود دارد.
فاطمی امین با بیان اینکه هر چه محصولات صادراتی یک کشور از فناوری پیچیده تری برخوردار باشد، شاخص جهانی آن کشور ارتقا پیدا میکند، گفت: در تعیین جدول کشورها، به این موضوع نگاه میکنند که چند کشور در جهان در حال تولید آن محصول صادراتی هستند و چند کشور نیز وارد کننده هستند؛ هر چه تعداد تولیدکننده کمتر و واردکننده بیشتر باشد، آن کالا ارزش بیشتری پیدا میکند.
وی حضور در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو را فرصتی برای ارائه محصولات با فناوری بالا خواند و گفت: وقتی ما پهپاد، دستگاه اکسیژن ساز و ربات جراح به کشورهای مختلف صادر میکنیم، نشان از قدرت ما دارد و به شناخته شدن ما در جهان کمک میکند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در تجارت با روسیه، پیوندهای اقتصادی اهمیت دارد، گفت: پیوندهای اقتصادی به تحکیم روابط دو کشور میانجامد و همچنین روسیه یک کشور دارای فناوری بالا محسوب میشود و صادرات قطعات خودرو یا توربین و دیگر محصولات با فناوری بالا به این کشور نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران دارد.
فاطمی امین تاکید کرد: در تجارت با هر کشور لازم است که کسب و کارها به هم پیوند بخورند و این پیوند فقط با صادرات و واردات ممکن نیست، بلکه باید به تولید مشترک و تاسیس شرکتهای مشترک فکر کنیم تا این پیوندها ناگسستنی شود.
وی در پایان با اشاره به موضوع ثبات در قیمت، کیفیت و مقدار کالای صادرات گفت: حضور در بازارهای بزرگ نیازمند کارهای بزرگ است، شما نمیتوانید در بازار بزرگی مانند روسیه هر روز در کیفیت و قیمت به بهانههای مختلف تغییرات ایجاد کنید، زیرا این امر منجر به بی اعتمادی خواهد شد.
نمایشگاه اتومبیلیتی روسیه از ۳۱ مرداد تا سوم شهریورماه ۱۴۰۱ (برابر با ۲۲ تا ۲۵ اوت ۲۰۲۲) در محل نمایشگاه های بین المللی مسکو (Expo Center) با حضور حدود ۶۰۰ شرکت از ۱۸ کشور و در ۳۰هزار متر فضای نمایشگاهی برگزار می شود.
ایران تنها کشوری است که بالاترین متراژ غرفه های متمرکز یک کشور را در نمایشگاه روسیه با بیش از ۹۰۰مترمربع غرفه نمایشگاهی در سالنی به مساحت یکهزار و ۷۰۰ متر مربع در اختیار دارد که در طول تاریخ نمایشگاه های برونمرزی بینظیر است.
با گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال جاری و با وجودی که تولید خودرو در این مدت از مرز یک میلیون دستگاه گذشته و خودروسازان به دنبال کسب رکورد جدیدی تا پایان سال هستند، اما قطعه سازان میگویند هنوز آنطور که باید قراردادهای فیمابین آنها و خودروسازان مطابق با نرخ تورم و دیگر شاخصها اصلاح نشده است.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است: پتانسیل چهار تا پنج میلیارد دلاری بازار لوازم یدکی خودرو در روسیه برای صنعتگران ایرانی وجود دارد.
مدیرعامل سایپا گفت: این گروه خودروسازی صادرات محصولات پی ۹۰ و شاهین به روسیه را در دستور کار دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز برگشت ارز حاصل از صادرات، یکی از مهمترین دغدغه های صادرکنندگان غیرنفتی و غیر فلزی است که رفع این مشکلات با گزینههایی همچون واردات شمش طلا برای صادرکنندگان محصولات غیرخام و نیمه خام در دولت در دستور کار است.
سفیر ایران در روسیه گفت: نگاه روسیه به ایران هیچگاه مانند امروز مثبت نبوده است و ایران را به عنوان کشوری قدرتمند میشناسند، بنابراین نیاز است شرکت ها با صبر و حوصله برای پیشبرد امور اقتصادی و تجاری با این کشور اقدام کنند.
روزنامه «ایران» با انتشار گزارشی از کاهش قیمت خودرو در پی افزایش عرضهها در بورس کالا، نوشت: با این حال، برخی تلاش ها برای رشد قیمت خودرو و کارشکنی در خصوص افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، شدت گرفته است.
رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: قطعهسازان به دلیل عدم اصلاح و تعدیل قرارداهایشان با خودروسازان تحت فشارند و با محدودیتهایی در تولید مواجه شدهاند.
رییس هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور گفت: قطعهسازان برای تولید موتور جدید EFP گروه صنعتی ایرانخودرو که موتوری ۱۰۰ درصد داخلی است، آمادگی کامل دارند.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس باعث حذف رانتها شده و میتواند مشکلات صنعت خودروسازی را حل کند، گفت: ایجاد شفافیت و حذف رانت از بازار خودرو به کمک سازوکار بورس، رویدادی مهم برای اقتصاد است و دولت برای ایجاد شفافیت و حذف رانت، از عرضه خودرو در بورس حمایت میکند.
وزارت اقتصاد اعلام کرد عرضه خودرو در بورس کالا مزایای بسیاری به همراه داشت که ایجاد شفافیت، حذف رانت ۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از قیمتگذاری دستوری یکی از مهمترین آنها بود؛ با این حال دولت به دنبال تصمیمات مقطعی درباره توسعه صنعت خودرو نیست و به راهبرد بلندمدت در این مورد قائل است.
افزایش عرضه خودرو در بورس موجب شد تا قیمت نهایی معاملات در بورس نیز کاهش یابد.
مدیران شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا طی نامهای به سازمان بورس بر تداوم عرضه خودرو در بورس کالا تاکید کردند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با گامهایی که در عرضه خودرو در بورس کالا برداشته شده است، شفافسازی در بازار خودرو را شاهد خواهیم بود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: در شرایط کنونی و با سرمای شدید حاکم بر هوای کشور، شاهد قطعی برق و گاز صنایع به نفع خدمات رسانی به بخش خانگی هستیم و امیدواریم دولت برای رفع خسارت های وارده به تولیدکنندگان چاره اندیشی کند.
رییس سازمان بورس به ماده یک قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و ماده ۲۵ قانون رفع موانع تولید اشاره کرد که در آنها نحوه جبران خسارتهای صنایع ناشی از قیمتگذاری، قطعیهای آب، برق گاز و غیره دیده شده است و گفت: اینها سیاستهایی است که دولت باید در خصوص آنها تصمیمگیری کند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: ثبت نام و حضور ۱۰ میلیون نفر در آخرین قرعهکشی خودروی ایران خودرو، لاتاری و بخت آزمایی به تمام معنا بوده و به طور قطع این روش محکوم به شکست است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی خودرو کشور گفت: صنایع خودروسازی و قطعهسازی در سالهای گذشته متاثر از دو مساله تحریمها و قیمتگذاری دستوری رو به اضمحلال بود، اما دولت با عرضه خودرو در بورس که محل شفافیت مبادلات و معاملات است، خون تازهای به رگهای این صنایع تزریق کرد.
این روزها عدهای در حالی بر طبل توقف عرضه خودرو در بورس و بازگشت قیمت گذاریها به روال پیشین میکوبند اما آمارها از آخرین عرضه خودروسازان در طرح قرعهکشی، حاکی از ثبت نام حدود ۱۰ میلیون نفر در این لاتاری است.
رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازی خودرو کشور گفت: مطابق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، دولت باید در مواردی همچون قطعی های برق و گاز که منجر به بروز خسارت برای تولیدکنندگان و صنعتگران شده است، به جبران خسارت ها بپردازد.
وزارت اقتصاد اعلام کرد: عرضه ۳۶ هزار خودرو در بورس کالا رانت ۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از قیمتگذاری دستوری را از بین برد.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: این روزها برودت هوا در کنار قطعیهای مکرر برق و گاز، صنعت قطعهسازی را در شرایط بحرانی و فورس ماژور قرار داده و انتظار میرود در چنین شرایطی خودروساز با اصلاح و تعدیل هرچه سریعتر قراردادها به یاری قطعهسازان بشتابد.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای امسال تا پایان دیروز (چهارشنبه، ۲۱ دیماه) ۹۶۵ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که معادل مجموع تولیدات سال ۱۴۰۰ است.