معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: علاوه بر صنعت خودروسازی، پتانسیلهای بسیار خوبی برای توسعه صنایع هوایی، ریلی و دریایی بین ایران و روسیه وجود دارد که در این سفر به دنبال پیشبرد آنها هستیم.
“منوچهر منطقی” در جریان برگزاری نمایشگاه “اتومبیلیتی ۲۰۲۲” روسیه افزود: علاوه بر صنایع خودروسازی و قطعهسازی که امروز به همین بهانه در روسیه حضور داریم، اما پتانسیلهای بسیار قوی در دیگر حوزهها بین دو کشور وجود دارد که سالهاست شکل گرفته، اما کمتر به سمت آنها رفتهایم.
وی بیان داشت: به طور مثال، کار مشترک هوایی در خصوص هلیکوپتر، هواپیما و قطعات هوایی از حدود پنج سال قبل بین دو کشور آغاز شده و امروز فرصتی است تا در این زمینهها نیز اقدام کنیم؛ این زمینهها سبب میشود که سر ریز آنها به سمت صنعت خودروسازی رفته و سطح صنعت خودرویی ایران و روسیه را بالاتر ببرد.
** تولید محصولات مشترک دریایی
معاون وزیر صمت ادامه داد: بحث جدی دیگر، موضوع دریایی است؛ هر دو کشور ایران و روسیه صنایع دریایی پیشرفتهای دارند و چرا ما نباید بتوانیم یک محصول مشترک تولید کنیم؟
منطقی با اشاره به مطرح بودن مباحث ریلی به صورت جدی بین دو کشور، یادآور شد: امروز برای توسعه و افزایش تجارت با این همسایه شمالی، نیازمند سیستمهای حمل و نقل پیشرفته هستیم؛ بنابراین در این سفر در تلاشیم زمینههایی که پیشتر فراهم کرده بودیم را یک مرحله به جلوتر ببریم.
وی تاکید کرد: در این زمینه پیشنهاد ما این است که یک کمیته مشترک بهخصوص در صنعت حمل و نقل ایجاد کنیم تا این گونه مسائل در دورههای مختلف بر مبنای نقشه راه به پیش برود، وقتی اعضای کمیته بتوانند نشستهای نزدیک داشته باشند میتوانند مسائل فیمابین را حل و فصل کنند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: از آنجایی که این کار در حال شروع است، مسائل کوچک و بزرگ زیادی فراروی آن وجود دارد و اگر مراقبت نکنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.
** لزوم استفاده از فرصتهای همسایگی و سیاسی برای سبقت از رقبا
منطقی در ادامه با اشاره به نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو و حضور دو رقیب بزرگ سنتی یعنی چین و ترکیه در این بازار، خاطرنشانکرد: حضور در بازار به معنای رقابت است، ما همواره با دو رقیب مواجهیم که از آمادگی کامل برای حضور در بازارها برخوردارند و به قول ورزشیها “امروز فرصتی برای گرم کردن نداریم و باید وارد پیست مسابقه شویم”.
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است کفش نداشته باشیم یا کفشهایمان کهنه شده باشد، اما نوآوریها، فرصتهای سیاسی و فرصتهای همسایگی، همگی امکانات و عواملی است که باید حداکثر استفاده را از آنها انجام دهیم و در غیر این صورت از این رقبا جا میمانیم.
معاون وزیر صمت، به سفر اخیر رئیس جمهور روسیه به تهران اشاره کرد و گفت: مسوولان سیاسی دو کشور فضای عمومی را برای توسعه همکاریها فراهم میکنند و حالا در یک پله پایینتر باید بتوانیم از این فضای عمومی استفاده کنیم و چینشها را در سطوح دیگر انجام دهیم.
وی بیان داشت: امروز توسعه همکاریها در سطح وزیر مطرح شده و باید به سطح معاون وزیر برود، صنایع شروع به کار کردن کنند و فراموش نکنیم که فرصت زیادی نیز نداریم، زیرا صنعتگران ترکیه و بهویژه چینیها، ساز و کارشان برای این مهم مهیا است.
منطقی خاطرنشان کرد: در این راستا، نمایشگاه فقط یک نقطه شروع است؛ باید بلافاصله پس از این رویداد روسها را برای حضور در کشور و حضور در نمایشگاههای خود دعوت کنیم و حجم تبادل قطعات با روسیه را بالا ببریم.
معاون وزیر صمت اظهار داشت: امروز نیاز است تا قطعه سازان ایرانی بهجای دریافت قطعات از چینیها، از روسها قطعه بگیرند. این کار در موضوع مواد اولیه آغاز شده که کار بسیار خوبی است و فراموش نکنیم موفقیت با تعامل دوطرفه و مویرگی آغاز میشود.
** لزوم تعریف قواعد مشترک برای دسترسی به اهداف بزرگ
وی در ادامه یادآور شد: متاسفانه در کشور برای دستیابی به اهداف بزرگ یکپارچه سازی وجود ندارد، به این معنا که هر کس مسیر خود را جلو میرود.
منطقی بیان داشت: به طور مثال، شرکتهای پتروشیمی مایلاند محصولاتشان را با معادل قیمت جهانی در بازار خودمان عرضه کنند، این در حالی است که در کشورهایی نظیر چین تا زمانی که قطعات و محصولاتشان وارد بازار جهانی نشده از قواعد خاصی پیروی میکنند.
معاون امور حمل و نقل وزارت صمت تاکید کرد: وقتی هدف بزرگی داریم باید یکسری قواعد مشترک تعریف کنیم تا همه از آن تبعیت کنند، اما از آنجایی که به طور معمول چنین رویهای نداریم، سبب میشود که ترکها و چینیها که این قواعد را عالی پیاده سازی میکنند، از ما سبقت بگیرند.
توسعه همکاریهای ریلی، دریایی و هوایی بین ایران و روسیه در دستور کار است
نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۲ مسکو که از ۳۱ مرداد با حضور معاون نخست وزیر روسیه، سفیر ایران در روسیه و وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان افتتاح شد تا سوم شهریورماه ۱۴۰۱ (برابر با ۲۲ تا ۲۵ اوت ۲۰۲۲) در محل نمایشگاههای بینالمللی مسکو (Expo Center) با حضور حدود ۶۰۰ شرکت از ۱۸ کشور از جمله چین و ترکیه و در ۳۰ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی برگزار میشود.
این بزرگترین حضور نمایشگاهی ایران در سطح بینالمللی است، بهطوری که جمهوری اسلامی ایران در پاویونی با یک هزار و ۷۰۰ مترمربع سالن اختصاصی و ۹۰۰ متر غرفه، بزرگترین کشور حاضر در این نمایشگاه است که در طول تاریخ نمایشگاههای برونمرزی بینظیر است و شرکتهای خودروساز و قطعهساز ایرانی آخرین دستاوردهای خود را در معرض دید قرار دادند.
منبع: ایرنا
گزارش ارائهشده از سوی خودروسازان بزرگ کشور به بورس، نشان میدهد تولید تجمعی و هشتماهه خودروهای سواری در بخش اصلی صنعت خودرو سرانجام پس از چند ماه رشد منفی شده است؛ بااینحال، آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حاکی از رشدی خفیف است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت یک میلیارد قطعه یدک خودرو با کد رهگیری و دارای ضمانت در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تولید خودرو در دولت سیزدهم رشد داشته است.
مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت در خصوص تامین زیرساختهای خودروهای برقی گفت: بر اساس تکالیف قانون ساماندهی صنعت خودرو، سند راهبردی فناوریهای نوین در صنعت خودروسازی با بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی و صنعتی کشور تهیه شده و برای انجام مراحل تصویب به کمیسیون تخصصی دفتر هیأت دولت ارجاع شده است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: تورم موجود در کشور در سالهای اخیر موجب افزایش قیمت لوازم یدکی در بازار شده است و همین مساله سبب شده تا تمایل بالای صاحبان خودرو به سمت و سوی تعمیرات بهجای تعویض قطعات را شاهد باشیم.
محمدرضا نجفی منش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در رابطه با اثر امضای تفاهمنامه تجارت آزاد با اوراسیا بر صنعت خودرو داخلی گفت: اگر صنعت خودرو ایران در نتیجه توسعه روابط تجاری با کشورهای دیگر به بازارهای بین المللی راه پیدا کند، دهان منتقدانی که هیچ اعتقادی به صنعت خودروسازی داخلی ندارند، بسته میشود .
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برطرف شدن مشکلات ناشی از محدویت های ارزی برای واحدهای تولیدی پیشران به خصوص در حوزه ماشین آلات کشور خبر داد.
وزیر صمت در جدیدترین وعده تحول صنعت خودرو از حرکت به سمت خودروهای هوشمند پس از خودروهای برقی خبر داده است. وعده های جذاب همگام با پیشرفت بین المللی و حتی فراتر از آن بدون شک نمی تواند جای نقد داشته باشد و قطعا جای خوشحالی دارد که وزیری روی کار است که رویداد های روز جهان را می داند و یا به او گزارش می کنند و او نیز امیدوار است که همسو با علم روز جهان موجب پیشرفت صنعت خودرو ایران شود اما این وعده مشمول نقاط تاریک بسیاری است که بدون روشن شدن آن ها نمی توان امید به پرواز ناگهانی از وضعیت کنونی صنعت خودرو به سمت آرمانصنعتخودرو برقی و هوشمند را داشت.
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت، گفت: در سال جاری حدود ۷۴۲ هزار دستگاه خودروی سواری بصورت عبور مستقیم و کامل تولید شده که در مقایسه با ۶۲۱ هزار دستگاه تولید کامل مدت مشابه پارسال، رشد ۲۰درصد را نشان می دهد.
امیرحسین جلالی، عضو هیات رییسه انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است: دولت هیچ وقت تولیدکننده خوبی در هیچ کجای دنیا نبوده است.
در بازدیدی که رئیس مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران معاونت علمی ریاستجمهوری از شرکت ایران خودرو داشت، توافقنامه همکاری برای ایجاد دفتر طراحی خودروی برقی بین این مرکز و شرکت ایران خودرو منعقد شد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تأمین نیاز قطعه سازان کشور در یادداشتی به بررسی سیر تکوین صنعت خودروسازی در جهان پرداخت.
در حالیکه بیش از پنجماه از صدورمجوز ورود خودروهای کارکرده از سوی مجلس میگذرد ، اما هنوز آییننامهای در این خصوص ابلاغ نشده است. تامین ارز و ارائه خدمات پس از فروش دو مانع بزرگ در این زمینه است. در بسیاری از کشورها، نمایندگی خودروسازان به ارائه خدمات پس از فروش کارکردهها میپردازند حال آنکه در ایران بعد از توقف واردات، بسیاری از نمایندگیها منحل شدهاند.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است که ریشه همه عیوب موجود در صنعت خودروسازی از جمله زیان انباشته خودروسازان و قیمت تمام شده تولیدات، به مشکل تصدیگری دولت بازمیگردد.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت گفت: اگر بخواهیم به سمت بازار برقیسازی خودروها برویم باید بگویم این بازار ما است و اگر میخواهید این بازار را در اختیار شما قرار دهیم دیگر روشهای سیکیدی و اسکیدی معنا ندارد و باید به طراحی مشترک فکر کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که تا پایان سال زیرساخت های شارژ ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تاکسی فراهم می شود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: با برداشته شدن بزرگترین شرط واردات خودروهای کارکرده و دست دوم که داشتن نمایندگی آن خودروها بود، سیاستگذاران صنعت خودرو در عمل قاچاق تجهیزات و لوازم یدکی این خودروها را توسعه و رونق میدهند.
درحالیکه ۸ ماه از سال جاری گذشته، مطالبات معوق قطعه سازان از خودروسازان همچنان به قوت پاربرجاست و بدعهدی خودروسازان در زمینه پرداخت مطالبات همچنان ادامه دارد.
رییس انجمن همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: در صورتی که دولت دست از مدیریت خودروسازی و قیمتگذاری دستوری در این صنعت بردارد، ۹۰ درصد مسائل و مشکلات خودروسازی کشور حل و فصل خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی از تامین یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودروهای برقی خبر داد.
مطالبات قطعهسازان بهقدری افزایش یافته که دیگر آنها توان ادامه فعالیت ندارند. در این بین بهرغم دستور وزیر صمت، خودروسازان هم ارادهای برای تسویه بدهیهای خود ندارند. به نظر میرسد بحران زنجیره تأمین به تهدید جدید برای تولید خودرو در ایران تبدیل شده است.
رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران اعلام کرد: صنعت تولید موتورسیکلت در ایران هیچگونه تفاوتی با دنیا ندارد. علت هم این است که اداره استاندارد ایران نظارت جدی و دقیقی بر این صنعت دارد.
معاون صنایع حملونقل وزارت صمت از تداوم واردات خودروهای برقی حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت بعد از آن محصولات برقی داخلی تجاریسازی و عرضه میشوند.