انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور و بانک ملی با امضای یک تفاهم نامه همکاری، گسترش تعاملات و ارتقای سطح خدمات بانکی را در دستور کار قرار دادند.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور، براساس این تفاهم نامه که به امضای محمدرضا فرزین، مدیرعامل بانک ملی و محمدرضا نجفی منش، رئیس، آرش محبی نژاد، دبیر و امیرحسین جلالی عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور رسید، بر ارتقاء و گسترش همکاری های طرفین از طریق ارائه خدمات بانکی به ویژه بانکداری الکترونیک و تمرکز منابع و فعالیت های بانکی اعضا انجمن نزد بانک ملی تاکید شد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور در جلسه امضای این تفاهم نامه گفت: بعد از نفت، خودرو و قطعه سازی کشور نخستین صنعتی است که تحت تحریم های غرب قرار گرفت، اما چرخ‌های تولید در این صنایع حتی یک روز هم متوقف نشد و با وجود برخی فراز و نشیب ها، امروز به نقطه ثبات رسیده است.

محمدرضا نجفی منش ادامه داد: قطعه سازان کشور علاوه بر اینکه چالش های ناشی از تحریم ها را پشت سر گذاشته اند، دستاوردهای ارزشمندی در زمینه داخلی سازی قطعات خودرو نیز به دست آورده و به سطحی از توانمندی رسیده اند که در حال توسعه و گسترش همکاری های بین المللی هستند.

وی اظهار کرد: با وجود این شرایط، بزرگترین مشکل صنایع خودرو و قطعه سازی کشور موضوع نقدینگی به شمار می رود که این معضل هم به دلیل سیاست غلط قیمتگذاری دستوری و هزاران میلیارد زیان انباشته خودروسازان به وجود آمده است.

این مقام صنفی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های بانک ملی ایران برای رفع نیازهای راهبردی قطعه سازان خودرو کشور لازم و ضروری است، افزود: یک سری قوانین دست و پا گیر بانکی نیز وجود دارد که اصلاح آنها می تواند زمینه افزایش نقش آفرینی نظام بانکی در حوزه تولید را فراهم کرده و فشار به بدنه صنعت کشور را کاهش دهد.

در ادامه دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور نیز با بیان اینکه بانک ملی ایران، صرفاً یک بانک نیست و یکی از ارکان اقتصادی کشور به شمار می آید، اظهار کرد: بانک ها یکی از بازوهای قوی در تامین سرمایه ثابت و نقدینگی مورد نیاز صنعت کشور بودند اما این شرایط تغییر پیدا کرده است؛ اگر تحقق و احیای آن نقش کلیدی، از بانک ملی ایران شروع شود، می توان به موفقیت آن امیدوار بود.

آرش محبی نژاد گفت: به روز آوری ماشین آلات و تجهیزات نیاز مبرم و اساسی خطوط تولید صنایع خودرو و قطعه سازی کشور است که انجام آن، حمایت همه جانبه نظام بانکی کشور را طلب می کند.

در ادامه عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور نیز با بیان اینکه مذاکرات برای عقد این تفاهم نامه در یک سال و نیم گذشته انجام شده، افزود: می توان امیدوار بود بخش قابل توجهی از مشکل تامین مالی و سرمایه در گردش قطعه سازان حل شود.

امیرحسین جلالی افزود: انجمن ها می توانند پایه گذار همکاری های تجاری بزرگ باشند و این شروعی برای اقدامات موثر انجمن همگن قطعه سازان است.

وی با اشاره به این موضوع که تسهیل جریان تامین مالی می تواند در افزایش تیراژ و کیفیت خودرو در ایران تاثیر اساسی داشته باشد، ادامه داد: در این جریان تامین مالی، انجمن همگن نیرومحرکه و صنایع همگن بازوی به عنوان واسط بین قطعه سازان و بانک ملی این فرآیند را مدیریت خواهد کرد و عملیاتی شدن آن به همکاری خودروسازان برای تامین ضمانت های لازم و وثایق نیازمند است.

 

هدایت زنجیره ارزش خدمت اعتباری بانک ملی به سمت رونق تولید

مدیرعامل بانک ملی ایران نیز در این جلسه گفت: بانک ملی ایران در راستای توسعه کشور با ارائه خدمات مالی به شرکت ها و مجموعه های بزرگ زمینه رونق تولید، اشتغالزایی و صادرات محصولات این شرکت ها را فراهم کرده است.

محمدرضا فرزین، به تشکیل بانکداری جامع و شرکتی در بانک ملی ایران اشاره و اظهار کرد: بانک ملی ایران با نگاه بلندمدت برای توسعه و گسترش فعالیت های موثر خود ارائه خدمات گسترده بانکی و امور مالی را براساس نیاز به شرکت های بزرگ در اولویت قرار داده است.

وی با بیان این که بانک ملی ایران با وجود شبکه ارزی منحصربه‌فرد و بدون رقیب در داخل و خارج کشور می‌تواند خدمات ارزی گسترده ای را به شرکت های قطعه ساز در کشور ارائه دهد، افزود: مصمم هستیم زنجیره ارزش خدمات اعتباری بانک را با اولویت حمایت از صنعتگران و صاحبان صنایع به سمت رونق تولید هدایت کنیم.

براساس این تفاهم نامه، بانک ملی ایران اقداماتی را به‌منظور ارائه خدمات در سه بخش بانکداری شرکت های عضو انجمن، کارکنان شرکت های قطعه سازی و اعضای انجمن انجام خواهد داد.

پایان خبر////


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=686
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

مدیرکل صنایع خودروی وزارت صمت گفت: خودروسازان داخلی با همراهی زنجیره تامین موفق به تولید یک میلیون و ۳۴۸هزار دستگاه خودرو در سال ۱۴۰۱ شدند و رشد ۴۰درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۰ ثبت کردند.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور با اشاره به رشد ۲۵ درصدی در شمارگان تولید خودرو در سال جاری، گفت: شاه‌کلید موفقیت برنامه‌های سال ۱۴۰۲ تولید خودرو در کشور، تعیین‌تکلیف و اصلاح شیوه قیمت‌گذاری، همچنین تامین نقدینگی و پیش‌نیازهای این صنعت است.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت معدن و تجارت از عرضه تندر ۹۰ پیشرفته از فروردین‌ماه با همکاری روس‌ها خبر داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه عرضه‌ها در بازار سرمایه بر اساس ضوابط قانونی موجود امکان‌پذیر است، گفت: مجلس تمام‌قد از توسعه حوزه فعالیت‌های بازار سرمایه حمایت می‌کند و کمک می‌کنیم تا آنچه را که به عنوان چالش‌ها در حوزه اقتصادی کشور وجود دارد را با تدابیر علمی پیگیری کنیم.

یک کارشناس اقتصادی با ابراز اینکه سال‌های گذشته قیمت‌ها عموماً توسط دلالان و نمایشگاه‌داران اتومبیل و بعد هم توسط سایت‌های مختلف تعیین می‌شد، گفت: عرضه خودرو در بورس کالا باعث می‌شود عملاً امکان مواجهه با بازار منطقی خودرو داشته باشیم.

بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه‌های جداگانه از پذیرش چهار خودرو جدید متعلق به ۴ شرکت در این بورس خبر داد.

رئیس انجمن همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور اگر چه به ظرفیت خوب قطعه سازان داخلی برای افزایش تولید خودرو در سال ۱۴۰۲ تاکید دارد اما معتقد است که با وجود ظرفیت بالایی که در زنجیره تامین خودروسازان موجود است، اما همچنان در بخشی‌هایی از جمله تولید موتور و گیربکس کمبودهایی وجود دارد که خودروسازان در حال جبران این نقایص هستند.

این روزها افزایش نرخ ارز از یک سو، عدم تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی و تلاطمات بازار که محدود شدن عرضه مواد اولیه یا عدم فروش آنها را به دنبال داشته است، بر مشکلات قطعه سازان افزوده است. مشکلاتی که از کمبود قطعه در ماه های آینده و کاهش تیراژ خودروسازان خبر می‌دهد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: دغدغه اصلی ما برای عرضه خودرو در بورس کالا این است که مصرف‌کننده به کالای مورد نیاز خود با قیمت مناسب برسد، همچنین تولیدکننده به نحوی کالای خود را بفروشد که ادامه حیات دهد و رشد و توسعه داشته باشد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: قرار بر این بود که واردات در بورس کالا انجام شود، اما بر اساس مصوبه هیات دولت قرار است در سامانه یکپارچه خودرو عرضه شود و فعلا عرضه‌ای در بورس کالا نداریم.

پویش تشکل‌ها در آستانه انتخابات دوره دهم اتاق‌های سراسر کشور، قصد دارد متناسب با آرمان‌ها و معیارهای تعریف شده در بیانیه خود، نمایندگانی شایسته‌ را به کارآفرینان و فعالان اقتصادی معرفی کند.

رییس انجمن تخصصی همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: مطابق توافق انجام شده با خودروسازان، طی ماه های آینده قراردادهای فیمابین قطعه سازان و خودروسازان شناور خواهد شد.

مدیرکل خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: رکورد تولید ماهانه خودرو در پنج سال اخیر با تولید ۱۳۱ هزار خودرو در بهمن ماه سال جاری شکسته شد.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور با تاکید بر اینکه تداوم دشواری تامین ارز، منجر به افت تیراژ تولید خودرو می شود، خواستار آن شد تا بانک مرکزی، بانک ها و دستگاه های ذیربط، قطعه سازان را دریابند.

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به تفاهم ۷۰۰ میلیون یورویی در زمینه خودرو و قطعات با روسیه که در نمایشگاه اتوموبیلیتی مسکو صورت گرفته بود، گفت: قرارداد صادرات ۴۵ هزار دستگاه خودرو سایپا به این کشور به ارزش ۴۵۰ میلیون یورو به امضا رسید.

مدیر کالایی یک کارگزاری بازار سرمایه با بیان اینکه در صورت عرضه خودرو در بورس سود دلالان مابین مصرف‌کننده و تولیدکننده تقسیم خواهد شد، گفت: اگر عرضه‌ها در این بازار متناسب با عرضه و تقاضا در بازار صورت بگیرد، کشف نرخ به درستی انجام می‌شود و خودروسازان می‌توانند به سود مدنظر دست پیدا کنند.

 سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس گفت: امیدواریم به کمک شفافیت بورس و عرضه خودروها در این بازار، دست مافیای خودرو قطع شود که در این حوزه با مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس از سال آینده طبق قانون، کل خودروها در بورس عرضه می‌شود.

مدیرعامل ایران خودرو گفت: این گروه صنعتی فعلاً برنامه‌ای برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها ندارد، بلکه به دنبال افزایش عرضه در بورس کالا است.

یک نماینده مجلس موافقت ۱۰۰درصدی خود برای عرضه خودرو در بورس را اعلام کرد و گفت: از این مسیر، شفافیت در عرضه و تقاضا ایجاد شده و با رشد عرضه‌ها علاوه بر حذف رانت، اعتماد مردم نیز جلب شده و به مرور قیمت‌ها نیز متعادل و واقعی خواهند شد.

مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: قیمت‌گذاری‌های شورای رقابت در دهه‌های گذشته سیگنال‌های اشتباهی به جامعه داد و محصولاتی که در آنها رقابت‌پذیر بودیم را از رده خارج می‌کردیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص مطالبات قطعه‌سازان خودرو کشور گفت: پیگیری و تلاش می‌کنیم که آن دسته از گروه‌های قطعه‌سازی که مهلت دریافت مطالبات ۱۲۰ روزه آنها از خودروسازان رد شده است تا عید امسال معوقات خود را دریافت کنند.

یک کارشناس بازار سرمایه گفت که با عرضه خودرو در بورس شاهد حذف رانت ناشی از فاصله قیمت کارخانه و بازار آزاد هستیم و همه نهادها باید با روش بلندمدت شرایط را برای عرضه مستمر خودروها در بورس مهیا کنند تا با اعلام برنامه عرضه‌ها، مردم نسبت به خرید مناسب‌تر از بورس امکان برنامه‌ریزی داشته باشند. 

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است