رییس سازمان بورس:

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از انجام اقدامات برای عرضه سهام دولت در مجموعه خودروسازان خبر داد و گفت: قدم‌های خوبی برای حذف قیمت‌گذاری دستوری برداشته شده و امیدواریم بتوانیم بخش عمده‌ای از محصولات خودروسازان را از قیمت‌گذاری دستوری حذف و با قیمت بازار عرضه کنیم.

قیمت‌گذاری دستوری خودرو با حمایت دولت حذف می‌شود/ توافق برای عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا

به گزارش  انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور ، «مجید عشقی» امروز (شنبه) در حاشیه بازدید از شرکت خودروسازی ایران خودرو در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرایط حاکم در صنعت خودرو طی سالیان گذشته سخت و مشکلات انباشته‌ای در این صنعت ایجاد شد که از یک سال گذشته فرآیند خوبی برای رفع آنها شروع شده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی مانند افزایش تولید در نظر گرفته شد که این اقدام در یک سال گذشته با نتایجی مثبت همراه بود، افزود: در این مدت اقدامات مربوط به تکمیل خودروهای ناقص به درستی انجام شد و اکنون شاهد عدم وجود خودروهای ناقص در کارخانه‌ها هستیم.

رییس سازمان بورس به بحث اصلاح ساختاری خودروسازان و قیمت فروش آن اشاره کرد و گفت: در این زمینه قدم‌های خوبی برداشته شده که این فرآیند را با کمک بورس کالا ادامه خواهیم داد و امیدواریم بتوانیم بخش عمده‌ای از محصولات خودروسازها را خارج از قیمت‌گذاری دستوری و نیز با قیمت بازار عرضه کنیم.

استقبال گرم از عرضه خودرو در بورس کالا

عشقی اظهار داشت: در این مدت استقبال خوبی از عرضه خودرو در بورس کالا صورت گرفت و در چند هفته گذشته که میزان عرضه با افزایش همراه شد شاهد نتایج خوبی در این زمینه بودیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با کمک مسوولان خودروسازها بتوانیم بازار منصفانه‌ای را در بورس کالا و در زمینه فروش خودرو داشته باشیم.

رییس سازمان بورس اصلاح ساختار مالی خودروسازها را دیگر مساله مدنظر مسوولان دانست و گفت: به دلیل انباشته شدن مشکلات از سالیان گذشته شاهد وجود مراحل سخت در خصوص زیان انباشته این ۲ شرکت خودروسازی هستیم.

عشقی با بیان اینکه رفع این مشکل مستلزم وجود یک برنامه‌ریزی مالی برای اصلاح ساختارها است، بیان کرد: این اقدام هم در دستور کار است تا مسایل مدنظر با کمک مسوولان حاضر در وزارت صمت و نیز تلاش ما در سازمان بورس انجام شود.

پیگیری مسایل مربوط به تصدی‌گری و واگذاری از سوی سازمان خصوصی سازی

وی با تاکید بر اینکه مسایل مربوط به تصدی‌گری و واگذاری از سوی سازمان خصوصی سازی در حال پیگیری است، اظهار داشت: اقدامات لازم در راستای عرضه بخشی از سهام دولت در مجموعه خودروسازها و نیز آنچه در مالکیت دولت است در حال انجام است.

سازمان بورس متولی سهام وثیقه نیست

عشقی با بیان اینکه سازمان بورس متولی سهام وثیقه نیست، اعلام کرد: مسوولان سازمان خصوصی سازی و نیز وزارت صمت در حال جایگزینی سهام هستند که امیدواریم به‌زودی سهام وثیقه آزاد شوند.

رییس سازمان بورس ادامه داد: اصلاح ساختار مالی، اصلاح قیمت فروش و اصلاح موضوع تصدی‌گری نه‌تنها مهم‌ترین گام برای نجات صنعت خودروسازی است؛ بلکه به عنوان پیشرانی برای صنایع مختلف عمل خواهند کرد.

برنامه‌های مدنظر برای عرضه خودروها در بورس کالا

وی به برنامه‌های ارائه شده برای عرضه خودرو در بورس کالا اشاره کرد و ادامه داد: پذیرش عرضه ۲۰۷ در بورس کالا طی ۲ ماه گذشته آغاز و عرضه آن انجام شد، طبق صحبت‌های انجام شده قرار است تا به تناسب بازار عرضه باقی خودروهای پرتیراژ که قابلیت عرضه در بورس کالا را دارند، اجرایی شود.

عشقی اظهار داشت: همه مشتریان با توجه به شرایط در نظر گرفته شده می‌توانند به بورس کالا مراجعه و اقدام به خرید کنند.

رییس سازمان بورس گفت: تلاش این است عرضه‌ها افزایش پیدا کند تا امکان خرید برای مشتریانی که تاکنون امکان نداشتند، فراهم شود و خودرو با قیمت منصفانه خریداری شود.

وی در پایان اعلام کرد: امیدواریم بتوانیم با افزایش عرضه‌ها طبق هفته‌های متوالی به نیاز مصرف‌کنندگان پاسخ دهیم.

عرضه دنا، سورن پلاس و رانا پلاس در بورس کالا

همچنین مهدی خطیبی، مدیرعامل ایران خودرو در جریان بازدید رییس سازمان بورس از کارخانه ایران خودرو، از عرضه قریب‌الوقوع دنا، سورن پلاس و رانا پلاس در بورس کالا خبر داد.

وی افزود: تحولات جدی در حوزه فنی و تیراژ تولید در یک سال اخیر رخ داده؛ اما با عرضه خودرو در بورس کالا تحولات اقتصادی در صنعت نیز آغاز شده است.

منبع: ایرنا


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=869
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

گزارش ارائه‌شده از سوی خودروسازان بزرگ کشور به بورس، نشان می‌دهد تولید تجمعی و هشت‌ماهه خودروهای سواری در بخش اصلی صنعت خودرو سرانجام پس از چند ماه رشد منفی شده است؛ با‌این‌حال، آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حاکی از رشدی خفیف است.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت یک میلیارد قطعه یدک خودرو با کد رهگیری و دارای ضمانت در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تولید خودرو در دولت سیزدهم رشد داشته است.

مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت در خصوص تامین زیرساخت‌های خودروهای برقی گفت: بر اساس تکالیف قانون ساماندهی صنعت خودرو، سند راهبردی فناوری‌های نوین در صنعت خودروسازی با بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی و صنعتی کشور تهیه شده و برای انجام مراحل تصویب به کمیسیون تخصصی دفتر هیأت دولت ارجاع شده است.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: تورم موجود در کشور در سال‌های اخیر موجب افزایش قیمت لوازم یدکی در بازار شده است و همین مساله سبب شده تا تمایل بالای صاحبان خودرو به سمت و سوی تعمیرات به‌جای تعویض قطعات را شاهد باشیم.

محمدرضا نجفی منش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در رابطه با اثر امضای تفاهمنامه تجارت آزاد با اوراسیا بر صنعت خودرو داخلی گفت: اگر صنعت خودرو ایران در نتیجه توسعه روابط تجاری با کشورهای دیگر به بازارهای بین المللی راه پیدا کند، دهان منتقدانی که هیچ اعتقادی به صنعت خودروسازی داخلی ندارند، بسته می‌شود .

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برطرف شدن مشکلات ناشی از محدویت های ارزی برای واحدهای تولیدی پیشران به خصوص در حوزه ماشین آلات کشور خبر داد.

وزیر صمت در جدیدترین وعده تحول صنعت خودرو از حرکت به سمت خودروهای هوشمند پس از خودروهای برقی خبر داده است. وعده های جذاب همگام با پیشرفت بین المللی و حتی فراتر از آن بدون شک نمی تواند جای نقد داشته باشد و قطعا جای خوشحالی دارد که وزیری روی کار است که رویداد های روز جهان را می داند و یا به او گزارش می کنند و او نیز امیدوار است که همسو با علم روز جهان موجب پیشرفت صنعت خودرو ایران شود اما این وعده مشمول نقاط تاریک بسیاری است که بدون روشن شدن آن ها نمی توان امید به پرواز ناگهانی از وضعیت کنونی صنعت خودرو به سمت آرمان‌صنعت‌خودرو برقی و هوشمند را داشت.

مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت، گفت: در سال جاری حدود ۷۴۲ هزار دستگاه خودروی سواری بصورت عبور مستقیم و کامل تولید شده که در مقایسه با ۶۲۱ هزار دستگاه تولید کامل مدت مشابه پارسال، رشد ۲۰درصد را نشان می دهد.

امیرحسین جلالی، عضو هیات رییسه انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است: دولت هیچ وقت تولیدکننده خوبی در هیچ کجای دنیا نبوده است.

در بازدیدی که رئیس مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی ریاست‌جمهوری از شرکت ایران خودرو داشت، توافق‌نامه همکاری برای ایجاد دفتر طراحی خودروی برقی بین این مرکز و شرکت ایران خودرو منعقد شد.

رئیس هیات مدیره تعاونی تأمین نیاز قطعه‏‬ سازان کشور در یادداشتی به بررسی سیر تکوین صنعت خودروسازی در جهان پرداخت.

در حالی‌که بیش از پنج‌ماه از صدورمجوز ورود خودروهای کارکرده از سوی مجلس می‌گذرد ، اما هنوز آیین‌نامه‌ای در این خصوص ابلاغ نشده است. تامین ارز و ارائه خدمات پس از فروش دو مانع بزرگ در این زمینه است. در بسیاری از کشورها، نمایندگی خودروسازان به ارائه خدمات پس از فروش کارکرده‌ها می‌پردازند حال آنکه در ایران بعد از توقف واردات، بسیاری از نمایندگی‌ها منحل شده‌اند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است که ریشه همه عیوب موجود در صنعت خودروسازی از جمله زیان انباشته خودروسازان و قیمت تمام شده تولیدات، به مشکل تصدی‌گری دولت بازمی‌گردد.

معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت گفت: اگر بخواهیم به سمت بازار برقی‌سازی خودروها برویم باید بگویم این بازار ما است و اگر می‌خواهید این بازار را در اختیار شما قرار دهیم دیگر روش‌های سی‌کی‌دی و اس‌کی‌دی معنا ندارد و باید به طراحی مشترک فکر کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که تا پایان سال زیرساخت های شارژ ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تاکسی فراهم می شود.

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: با برداشته شدن بزرگترین شرط واردات خودروهای کارکرده و دست دوم که داشتن نمایندگی آن خودروها بود، سیاستگذاران صنعت خودرو در عمل قاچاق تجهیزات و لوازم یدکی این خودروها را توسعه و رونق می‌دهند.

درحالیکه ۸ ماه از سال جاری گذشته، مطالبات معوق قطعه سازان از خودروسازان همچنان به قوت پاربرجاست و بدعهدی خودروسازان در زمینه پرداخت مطالبات همچنان ادامه دارد.

رییس انجمن همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: در صورتی که دولت دست از مدیریت خودروسازی و قیمت‌گذاری دستوری در این صنعت بردارد، ۹۰ درصد مسائل و مشکلات خودروسازی کشور حل و فصل خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی از تامین یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودروهای برقی خبر داد.

مطالبات قطعه‌سازان به‌قدری افزایش یافته که دیگر آن‌ها توان ادامه فعالیت ندارند. در این بین به‌رغم دستور وزیر صمت، خودروسازان هم اراده‌ای برای تسویه بدهی‌های خود ندارند. به نظر می‌رسد بحران زنجیره تأمین به تهدید جدید برای تولید خودرو در ایران تبدیل شده است.

رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران اعلام کرد: صنعت تولید موتورسیکلت در ایران هیچگونه تفاوتی با دنیا ندارد. علت هم این است که اداره استاندارد ایران نظارت جدی و دقیقی بر این صنعت دارد.

معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت از تداوم واردات خودرو‌های برقی حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت بعد از آن محصولات برقی داخلی تجاری‌سازی و عرضه می‌شوند.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است