روزنامه «ایران» با انتشار گزارشی از کاهش قیمت خودرو در پی افزایش عرضهها در بورس کالا، نوشت: با این حال، برخی تلاش ها برای رشد قیمت خودرو و کارشکنی در خصوص افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، شدت گرفته است.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور، عرضه خودرو در بورس کالا که به هدف ایجاد شفافیت و کشف قیمت عادلانه در نتیجه عرضه و تقاضای واقعی در بازار اتفاق افتاد، توانست اثرات قابلتوجهی را بر بازارهای غیر رسمی گذارد و برنامهریزیها برای افزایش عرضه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا باعث شد مصرفکنندگان واقعی به سمت این بازار روی آورند و معاملات در قیمت بازارهای غیر رسمی با کاهش قابل توجهی روبهرو شود.
کاهش تقاضا در بازارهای غیر رسمی و ترس دلالان از افزایش عرضهها در محیط شفاف بورس که تقاضا را در قیمتهای کاذب دور میکرد باعث شد تا ضمن افزایش ثبت سفارش فروش خودرو در سایتها و مراکز فروش خودرو، قیمت این کالا نیز روندی نزولی در پیش گیرد؛ روندی که از نظر کارشناسان بسرعت ترجیحات مصرفکنندگان را تغییر داد و همچنین یک منبع قابل استناد و رسمی را برای تعیین قیمت به فعالان بازار داد تا در خرید و فروش خودروهای دست دوم نیز خریداران و فروشندگان با استناد به قیمت خودروهای صفر عرضه شده در بورس کالا، قیمتهای خودروهای کارکرده را کاهش دهند.
پایش بازارهای غیر رسمی برای دو خودروی پرتیراژ عرضه شده در بورس کالا نشان میدهد روند قیمت این دو خودرو با اعلام برنامه عرضههای پرشمار در بورس کالا، روند کاهشی داشته و تداوم عرضه این خودروها نیز با کاهش قیمت تدریجی خودرو همراه بوده است.
با وجود این تغییرات روند قیمتی این دو خودرو نشان میدهد افزایش قیمت آنها با شروع مخالفتهای برخی نهادها با تداوم عرضه در بورس کالا همزمان شده و بر این اساس به نظر میرسد اظهارنظرهای منفی در خصوص افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، بر قیمتها تأثیرگذار شده و افزایش قیمت را به همراه داشته است.
در این رابطه باید توجه داشت که اولین عرضه پر شمار پژو ۲۰۷ در بورس کالا روز ۱۸ دی ماه اتفاق افتاده و روز ۱۳ دی ماه برنامه عرضه این خودرو از طرف بورس کالا اعلام شده است. همانطور که در نمودار قابل مشاهده است، اعلام برنامه عرضه ۲۰۷ در بورس کالا، قیمت این خودرو در بازار غیر رسمی روند نزولی به خود گرفته و تا یک بهمن ماه ادامه داشته است.
این روند در مورد خودروی دنا پلاس نیز قابل مشاهده است و قیمت غیر رسمی این خودرو در پی اعلام عرضه پرشمار در بورس کالا روند کاهشی داشته.
عرضه این خودرو نیز قرار بود در روز ۲۶ دی ماه اتفاق افتد که بهدلیل تعطیلی بورس کالا در روزهای ابتدایی هفته با یک روز تأخیر صورت پذیرفت. برنامه عرضه این خودرو نیز در ۱۱ دی ماه مورد تصویب قرار گرفت و در ۱۸ دی ماه انتشار یافت.
منبع: روزنامه ایران
گزارش ارائهشده از سوی خودروسازان بزرگ کشور به بورس، نشان میدهد تولید تجمعی و هشتماهه خودروهای سواری در بخش اصلی صنعت خودرو سرانجام پس از چند ماه رشد منفی شده است؛ بااینحال، آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، حاکی از رشدی خفیف است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت یک میلیارد قطعه یدک خودرو با کد رهگیری و دارای ضمانت در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تولید خودرو در دولت سیزدهم رشد داشته است.
مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت در خصوص تامین زیرساختهای خودروهای برقی گفت: بر اساس تکالیف قانون ساماندهی صنعت خودرو، سند راهبردی فناوریهای نوین در صنعت خودروسازی با بهره گیری از توان نخبگان دانشگاهی و صنعتی کشور تهیه شده و برای انجام مراحل تصویب به کمیسیون تخصصی دفتر هیأت دولت ارجاع شده است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: تورم موجود در کشور در سالهای اخیر موجب افزایش قیمت لوازم یدکی در بازار شده است و همین مساله سبب شده تا تمایل بالای صاحبان خودرو به سمت و سوی تعمیرات بهجای تعویض قطعات را شاهد باشیم.
محمدرضا نجفی منش، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در رابطه با اثر امضای تفاهمنامه تجارت آزاد با اوراسیا بر صنعت خودرو داخلی گفت: اگر صنعت خودرو ایران در نتیجه توسعه روابط تجاری با کشورهای دیگر به بازارهای بین المللی راه پیدا کند، دهان منتقدانی که هیچ اعتقادی به صنعت خودروسازی داخلی ندارند، بسته میشود .
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برطرف شدن مشکلات ناشی از محدویت های ارزی برای واحدهای تولیدی پیشران به خصوص در حوزه ماشین آلات کشور خبر داد.
وزیر صمت در جدیدترین وعده تحول صنعت خودرو از حرکت به سمت خودروهای هوشمند پس از خودروهای برقی خبر داده است. وعده های جذاب همگام با پیشرفت بین المللی و حتی فراتر از آن بدون شک نمی تواند جای نقد داشته باشد و قطعا جای خوشحالی دارد که وزیری روی کار است که رویداد های روز جهان را می داند و یا به او گزارش می کنند و او نیز امیدوار است که همسو با علم روز جهان موجب پیشرفت صنعت خودرو ایران شود اما این وعده مشمول نقاط تاریک بسیاری است که بدون روشن شدن آن ها نمی توان امید به پرواز ناگهانی از وضعیت کنونی صنعت خودرو به سمت آرمانصنعتخودرو برقی و هوشمند را داشت.
مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت، گفت: در سال جاری حدود ۷۴۲ هزار دستگاه خودروی سواری بصورت عبور مستقیم و کامل تولید شده که در مقایسه با ۶۲۱ هزار دستگاه تولید کامل مدت مشابه پارسال، رشد ۲۰درصد را نشان می دهد.
امیرحسین جلالی، عضو هیات رییسه انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است: دولت هیچ وقت تولیدکننده خوبی در هیچ کجای دنیا نبوده است.
در بازدیدی که رئیس مرکز مدیریت طرحهای کلان و پیشران معاونت علمی ریاستجمهوری از شرکت ایران خودرو داشت، توافقنامه همکاری برای ایجاد دفتر طراحی خودروی برقی بین این مرکز و شرکت ایران خودرو منعقد شد.
رئیس هیات مدیره تعاونی تأمین نیاز قطعه سازان کشور در یادداشتی به بررسی سیر تکوین صنعت خودروسازی در جهان پرداخت.
در حالیکه بیش از پنجماه از صدورمجوز ورود خودروهای کارکرده از سوی مجلس میگذرد ، اما هنوز آییننامهای در این خصوص ابلاغ نشده است. تامین ارز و ارائه خدمات پس از فروش دو مانع بزرگ در این زمینه است. در بسیاری از کشورها، نمایندگی خودروسازان به ارائه خدمات پس از فروش کارکردهها میپردازند حال آنکه در ایران بعد از توقف واردات، بسیاری از نمایندگیها منحل شدهاند.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است که ریشه همه عیوب موجود در صنعت خودروسازی از جمله زیان انباشته خودروسازان و قیمت تمام شده تولیدات، به مشکل تصدیگری دولت بازمیگردد.
معاون صنایع حمل و نقل وزارت صنعت گفت: اگر بخواهیم به سمت بازار برقیسازی خودروها برویم باید بگویم این بازار ما است و اگر میخواهید این بازار را در اختیار شما قرار دهیم دیگر روشهای سیکیدی و اسکیدی معنا ندارد و باید به طراحی مشترک فکر کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت که تا پایان سال زیرساخت های شارژ ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تاکسی فراهم می شود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: با برداشته شدن بزرگترین شرط واردات خودروهای کارکرده و دست دوم که داشتن نمایندگی آن خودروها بود، سیاستگذاران صنعت خودرو در عمل قاچاق تجهیزات و لوازم یدکی این خودروها را توسعه و رونق میدهند.
درحالیکه ۸ ماه از سال جاری گذشته، مطالبات معوق قطعه سازان از خودروسازان همچنان به قوت پاربرجاست و بدعهدی خودروسازان در زمینه پرداخت مطالبات همچنان ادامه دارد.
رییس انجمن همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: در صورتی که دولت دست از مدیریت خودروسازی و قیمتگذاری دستوری در این صنعت بردارد، ۹۰ درصد مسائل و مشکلات خودروسازی کشور حل و فصل خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی از تامین یک میلیارد یورو ارز برای واردات خودروهای برقی خبر داد.
مطالبات قطعهسازان بهقدری افزایش یافته که دیگر آنها توان ادامه فعالیت ندارند. در این بین بهرغم دستور وزیر صمت، خودروسازان هم ارادهای برای تسویه بدهیهای خود ندارند. به نظر میرسد بحران زنجیره تأمین به تهدید جدید برای تولید خودرو در ایران تبدیل شده است.
رئیس انجمن صنعت موتورسیکلت ایران اعلام کرد: صنعت تولید موتورسیکلت در ایران هیچگونه تفاوتی با دنیا ندارد. علت هم این است که اداره استاندارد ایران نظارت جدی و دقیقی بر این صنعت دارد.
معاون صنایع حملونقل وزارت صمت از تداوم واردات خودروهای برقی حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت بعد از آن محصولات برقی داخلی تجاریسازی و عرضه میشوند.