رئیس انجمن قطعه سازان همگن:

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: اگر دولت کاری به صنعت خودروسازی نداشته باشد و آن را آزاد بگذارد این صنعت رشد خواهد کرد و حتی می‌تواند همگام با روز جهان حرکت کند.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور، «محمدرضا نجفی‌منش» در مناظره تلویزیونی در برنامه «بالاتر از خبر» افزود: خودرو در همه جای جهان تولید می‌شود، اما تاکنون هیچ کشوری وجود نداشته که در آن همچون کشور ما دولت به دخالت در قیمت گذاری پرداخته باشد.

وی گفت: این مسئله و قیمت گذاری دستوری خودرو، کاری خلاف همه اصول اقتصادی است و تا سال ۹۰ نیز در ایران سابقه نداشته است.

نجفی منش ادامه داد: در دهه ۷۰ با زیاد شدن اختلاف قیمت‌های کارخانه‌ای و بازاری خودروها، شورای اقتصاد با تصمیمی عاقلانه قیمت خودرو را ۵ درصد زیر قیمت بازار اعلام کرد و ما به التفاوت قیمت را از خودروساز دریافت کرد.

وی اضافه کرد: به این ترتیب به تدریج قیمت‌های بازاری کاهش یافت و به قیمت کارخانه‌ای نزدیک شد و حتی تا سال ۹۰ قیمت بازاری برخی خودروها از قیمت کارخانه‌ای پایین‌تر بود.

رئیس انجمن قطعه سازان همگن یادآور شد: از زمانی که یکی از مسئولان ارشد کشوری عبارت «پراید کیلویی چند» را به زبان آورد و قیمت گذاری را به شورای رقابت سپرد تا امروز، بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان زیان به این صنعت وارد شده و در سال‌های گذشته به طور متوسط سالیانه ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رانت در این صنعت توزیع شده است؛ این در حالیست که مردم سهامدار خودروسازان هستند و زیان می‌بینند.

 

** خودروسازی انحصاری نیست

وی معتقد است: صنعت خودرو صنعتی انحصاری نیست زیرا در ۶ ماهه نخست امسال ۶ خودروساز بخش خصوصی ۵۴ درصد ارزش بازار را به خود اختصاص دادند، اما خودروسازان دولتی سهم ۴۴ درصدی از بازار داشتند.

نجفی منش اظهار داشت: اگر آزاد شدن واردات خودرو و مجاز بودن واردات خودرو دست دوم را هم اضافه کنیم، دیگر نمی‌توان خودروسازی را صنعتی انحصاری برشمرد.

وی یادآور شد: حتی در اروپا، آمریکا، ژاپن و کره جنوبی که بین ۲ تا ۳ خودروساز بزرگ وجود دارد، دولت نیز دخالتی در قیمت گذاری نکرده است.

رئیس انجمن قطعه سازان همگن ادامه داد: قیمتی که شورای رقابت محاسبه می‌کند بر اساس اطلاعات سال گذشته است، اما برای سال آینده قیمت می‌دهد، این در حالیست که متوسط تورم سالیانه ۴۵ است و قیمت سال گذشته نمی‌تواند ملاکی برای سال آینده باشد.

وی گفت: اکنون شرایط به گونه‌ای است که خودروساز ما پول ندارد و بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان به قطعه سازان بدهکار است، قطعه ساز نمی‌تواند از تسهیلات استفاده کند و ضرر زیان این صنعت نیز به مردم تحمیل شده است.

نجفی منش خاطرنشان کرد: مطابق آمار پلیس، سال گذشته ۷ میلیون معامله خودرویی در کشور انجام شد که ۶ میلیون معامله با قیمت‌های بازاری بین مردم و بدون دخالت هیچ ارگان و نهادی انجام شد، اما برای یک میلیون خودروی دیگری که خودروسازان تولید کرده بودند ۲۳ نهاد و ارگان دخالت داشتند.

** اگر ایران خودرو دست خیامی‌ها باقی مانده بود، امروز از کره ای ها جلوتر بودیم

وی با اشاره به ایجاد شرکت ایران ناسیونال از سوی برادران خیامی، یادآور شد: در سال ۵۰ تیم هیاتی از کره جنوبی از ایران ناسیونال بازدید کرد و آرزوی آنان داشتن کارخانه‌ای همچون ایران خودرو بود، ما پس از انقلاب همه خودروسازی‌ها را دولتی کردیم که مدیران آنها مرتب عوض می‌شوند.

رئیس انجمن قطعه سازان همگن بیان داشت: اگر ایران خودرو دست برادران خیامی باقی مانده بود، ما امروز از کره‌ای‌ها نیز جلوتر بودیم.

نجفی منش تصریح کرد: دولت باید به برنامه‌ریزی، هدایت و کنترل بپردازد، نه اینکه خودش متصدی باشد و اگر دولت دخالتی در صنعت خودرو نکند مردم سود خواهند کرد .

وی معتقد است: نیاز جدید بازار هر ساله بین یک تا ۱.۲ میلیون خودرو است، اما وجود ۶ میلیون متقاضی واقعی نیست و اکثر آنها دلال و سوداگر هستند که می‌خواهند از تفاوت قیمت کارخانه‌ای و بازاری سود ببرند.

رئیس انجمن قطعه سازان همگن تصریح کرد: اگر دولت کاری به صنعت خودروسازی نداشته باشد و آن را آزاد بگذارد این صنعت رشد خواهد کرد و حتی می‌تواند همگام با روز جهان حرکت کند.

وی گفت: مطابق بند ۹۰ اصل ۴۴ قانون اساسی، اگر دولت به قیمت گذاری پرداخته و سبب ضرر و زیان شود باید خسارت بدهد؛ تنها در یک دوره یکی از مدیران خودرویی این مهم را اجرایی کرد اما پس از مدت کوتاهی از کار برکنار شد.

 

** قیمت گذاری دستوری چیزی جز ضرر زیان برای تولید و مصرف کننده نبوده و نیست

نجفی منش اظهار داشت: اکنون روال خودروسازان به این گونه شده که خودروساز زیان می‌دهد اما با روش تجدید ارزیابی به پوشش آن می‌پردازد، دوباره ادامه مسیر همین است و فشارش روی قطعه ساز می‌آید که نمی‌تواند پولش را به موقع دریافت کند؛ بر این اساس قیمت گذاری دستوری چیزی جز ضرر زیان برای تولید و مصرف کننده نبوده و نیست.

 

** دولت تا ۶ ماه به صورت آزمایشی مدیریت خودروسازی را واگذار کند

وی با بیان اینکه تولید ملی هویت ملی ما است و نباید آن را از بین ببریم، به کلامی از رهبر معظم انقلاب اشاره کرد که «باید کار مردم دست خود مردم بدهیم» و پیشنهاد کرد: دولت تا ۶ ماه به صورت آزمایشی مدیریت خودروسازی را واگذار کند و اگر نتیجه مثبت داد به این شیوه ادامه دهد.

رئیس انجمن قطعه سازان همگن با اشاره به افزایش پیاپی کل نقدینگی در اقتصاد کشور، گفت: وقتی نقدینگی افزایش یابد اما تعداد کالاها افزایش نیابد، قیمت‌ها رشد خواهد کرد که یکی از دلایل رشد نقدینگی کسری بودجه‌ای است که نمایندگان به دولت تحمیل می‌کنند.

نجفی منش تاکید کرد: اگر تولیدات داخلی خودروسازان نباشد، باید سالیانه ۳۰ میلیارد دلار صرف واردات خودرو کنیم که چنین ارزی در اختیار نداریم.

وی یادآور شد: صنعت خودرو نخستین صنعتی بود که از سوی اوباما و ترامپ تحت تحریم‌ها قرار گرفت، زیرا می‌دانستند این صنعت حساس بوده و دست کم ۶۴ رشته صنعت دیگر به آن متصل است؛ بنابراین باید سعی کنیم با خصوصی‌سازی صنعت و افزایش نظارت‌های دولت، در راستای بهبود کیفیت، کاهش مصرف، کاهش آلایندگی و غیره اقدام کنیم زیرا در این زمینه توانایی‌های بسیاری نزد تولیدکنندگان ایرانی وجود دارد.


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=2698
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور ضمن اشاره به جلسه اعضای این انجمن با وزیر صمت و تشریح ابرچالش‌های مجموعه صنعت خودرو کشور (خودروسازی و قطعه‌سازی) و انتقاد از چینی شدن صنعت خودرو کشور، به بیان پیش نیازها و الزامات برنامه تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری پرداخت.

قطعه سازانی که برای تامین مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته خود نیازمند واردات هستند، ضروری است به سرعت با تکمیل عملکرد سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در سامانه جامع تجارت، به ثبت پیش بینی برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ به صورت ماهانه اقدام و سپس از سوی ادارات کل صمت استان مربوطه پیگیری های لازم را به عمل آورند.

شرکت ساپکو با ارسال نامه رسمی به انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور اعلام کرد: تمام سازندگان قطعات خودرو کشور لازم است حداکثر تا ۱۱ خردادماه اطلاعات ثبت سفارش مرتبط با نیاز ایران خودرو را در سامانه جامع تجارت بارگذاری کنند.

معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو، با بیان این‌که در سال جاری برنامه صادرات به کشورهای حوزه CIS دنبال خواهد شد، گفت: در این میان، حجم صادرات به بازار روسیه بیش از سایر کشورها و به صورت گسترده‌تر خواهد بود.

بعد از پیگیری برخی رسانه‌ها در خصوص حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و تجلیل از بانوان کارگر»، از رضا رضایی کارآفرین برتر کشور و عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تمجید کرد.

کارآفرین برتر کشور و عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: نیروی انسانی به‌ویژه کارگران با برخورداری از آموزش‌های مداوم، با ارتقای بهره‌وری و کیفیت کار در بنگاه‌ها، توان تولید را بالا می‌برند و یک سرمایه به معنای واقعی کلمه هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» با بیان اینکه در تولید خودرو نامدار هستیم، گفت: برخی کشورهای اروپایی طالب خودروهای ایرانی هستند.

انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: به اندازه‌ تولید ۲ میلیون خودرو، ظرفیت تولید در داخل داریم، اما از آنجایی که در واردات، سودی وجود دارد که در تولید نیست، بخش زیادی به سمت واردات می‌روند.

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

با انتشار آمار رسمی گمرک با عنوان ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال ۱۴۰۲، مشخص شد که پنج خودروساز اصلی بخش خصوصی در این جمع حضور پررنگی دارند.

مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

در مراسمی با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، خط تولید لنت دیسکی شرکت «آسیا لنت» در سمنان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

در جریان سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به استان سمنان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شرکت قطعه سازی «سامفر» از نزدیک به بازدید از خطوط تولید و محصولات این شرکت پرداخت و در جریان روند تولید در این شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات حساس خودرویی قرار گرفت.

گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه برخی استانداردهای الزامی تعریف شده برای صنعت خودرو، کاربردی در کشورمان ندارد، بر لزوم پالایش مجدد این استانداردها تاکید کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: مطابق برنامه ریزی انجام شده از سوی خودروسازان، امسال یک میلیون و ۶۷۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید می شود.

معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ضمن اشاره به اینکه استانداردهای۱۲۰گانه برای تولید خودرو تدوین شده که اکثریت آن‌ها رفاهی هستند، بر ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌ها و شرایط لازم آن‌ها برای تحقق تاکید کرد و گفت که تصمیم‌گیری برای اجرای این استانداردها بر عهده‌ شورای عالی استاندارد است.

رئیس کمیته لوازم یدکی و مبارزه با قاچاق انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: خودروسازان به دلیل مساله قیمت در استفاده از قطعات سطح کیفی تعریف کرده اند و حتی در نظر داشتند در دو برند قطعات را عرضه کنند؛ یک سری برندهایی که قیمت پایین تری دارد و یک سری برندهایی که قیمت بالاتری دارند.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور، ضمن تاکید بر توسعه و گسترش خودروهای چینی با افزایش فعالیت خودروسازان چینی و تداوم واردات، نسبت به «چینی‌زده شدن» صنعت خودرو هشدار داده و گفت قطعا این اتفاق، بزرگترین آسیب را به عنوان صنعت قطعه‌سازی داخلی می‌زند.

 رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با اشاره به اینکه کیفیت تولید کالاها ناشی از درخواست و نیاز تحویل‌گیرندگان است، گفت: تولیدکنندگان بر اساس نیاز و کیفیت مد نظر خودروسازان قطعه تولید می‌کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تلاش‌های «آرش محبی‌نژاد» دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور در پیشبرد اهداف این وزارتخانه و پیشگیری و مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی تقدیر کرد.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است