مشاور رهبر انقلاب در دیدار با هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازی:

مشاور رهبر انقلاب در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در ۸ سال دفاع مقدس با تمام وجود به این نتیجه رسیدیم که فقط باید به توانمندی داخلی و استعدادهای کشور اطمینان و تکیه کنیم. امروز هم در جنگ اقتصادی راهی جز این نداریم و تنها راه پیروزی و موفقت، تکیه بر توان داخلی است.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن قطعه سازی، سردار حسین دهقان که به مناسبت هفته دفاع مقدس مهمان هیأت مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور بود، اظهار کرد: اگر سربازان و افسران نظامی در جنگ برای مقابله با دشمن نیاز به تجهیزات، جنگ افزار، لجستیک و غیره بودند، امروز نیز مدیران و کارگران صنایع کشور به مثابه سربازان و افسران جنگ اقتصادی نیاز به پشتیبانی گسترده دارند که به نظر می رسد این حمایت ها به شکل مطلوبی انجام نمی شود.

سردار دهقان با بیان اینکه در بحث مدیریت صنایع، هزینه هایی مانند سرمایه گذاری، مواد اولیه، دستمزد و غیره وجود دارد، افزود: این هزینه ها در مباحث مدیریتی به حساب می آیند اما موضوعی هم به نام هزینه مبادله وجود دارد که کمتر دیده می شود اما نقش بسیار مهم و تعیین کننده ای در امر تولید دارد.

وی در تشریح هزینه مبادله در تولید اظهار کرد: در فرآیند تبدیل ماده اولیه به یک محصول و خلق ارزش افزوده، علاوه بر تبادلات اقتصادی معمول، ممکن است در شرایط خاص مداخله هایی صورت بگیرد که هزینه ها را غیرقابل محاسبه کند.

مشاور فرمانده کل قوا ادامه داد: هزینه مبادله از بی ثباتی و وجود نوسانات در قوانین، مقررات و مسئولیت ها یا تغییر نابهنگام سیاست ها به وجود می آید و متاسفانه در شرایط فعلی، افزایش پیدا کرده است.

صنعتگران در فعالیت های اقتصادی خود، درصدی از ریسک را طبیعی می دانند و آن را می پذیرند اما هزینه های بی ثباتی قابل محاسبه نیست.

وی با بیان اینکه نمی شود در چرخه تولید شاخص های موثر بر قیمت تمام شده را رها کرد و در مقابل بهای محصول نهائی را محدود کرد، افزود: اگر قرار است دولت یا نهادهای حاکمیتی در عرصه قیمت گذاری ورود کنند، باید تمامی الزاماتی که این قیمت را با یک حاشیه سود قابل قبول برای تولیدکننده تعیین می کند، در نظر بگیرند و اعمال کنند.

باید تولید را در کشور ارزشمند کنیم
مشاور رهبر انقلاب در حوزه صنایع دفاعی و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: در طول تاریخ کشور، از دوره قاجار تا امروز، معمولا بازرگانی بر تولید برتری داشته و امور حوزه تجارت روان تر بوده است. به همین دلیل و به عنوان مثال، واردات خودرو جذاب تر از تولید آن است.

سردار دهقان تغییر این نگرش برای پویائی اقتصاد کشور را ضروری دانست و افزود: باید تولید را در کشور ارزشمند کنیم و برای تولیدکننده صنعتی، کشاورزی و علمی جایگاهی بالاتر از آنچه که وجود دارد، در نظر بگیریم.

مداخله دولت در قیمت گذاری خودرو مساوی است با رانت و فساد
مشاور فرمانده کل قوا اظهار کرد: مداخله دولت در قیمت گذاری خودرو مساوی است با رانت و فساد، بنابراین اگر می خواهیم با این رانت و فساد مواجهه کنیم باید اجازه بدهیم یک فضای شفاف و واقعی در مناسبات اقتصادی از جمله تولید و فروش خودرو شکل بگیرد و یک منطق صحیح بر تولید و تجارت حاکم باشد.

اگر انتظار داریم صنعتگران جهانی عمل کنند، باید حوزه های مرتبط هم در سطح جهانی باشند
وی در ادامه با بیان اینکه قطعه سازان کشور می تواند راهبران سیاست توسعه اقتصادی در حوزه خودرو باشند، افزود: امروز باید تصمیم بگیریم که جهانی بیاندیشیم و جهانی عمل کنیم. اما اگر از صنعتگران کشور انتظار داریم جهانی عمل کنند، باید تمام حوزه های مرتبط با صنعت از جمله نظام بانکی، امور مالیاتی، گمرکات، تامین اجتماعی و غیره نیز در سطح جهانی باشند تا صنعتگر بتواند خود را ارتقا دهد.

مسئولی که علیه صنعت ملی کشور صحبت می کند، صلاحیت مسئولیت ندارد
سردار دهقان در ادامه از تخریب فعالان صنعت خودرو کشور در تریبون های مختلف انتقاد کرد و افزود: مسئولی که علیه صنعت ملی و داخلی کشور صحبت می کند، صلاحیت مسئولیت ندارد، زیرا همه مسئولین به نوعی در شرایط کشور نقش داشته و دارند.

وی در پایان گفت: اگر می خواهیم تولید در کشور کا رونق پیدا کند، تمام بخش های مرتبط و تاثیرگذار بر این حوزه باید آنرا پشتیبانی و حمایت کند، نه اینکه به گونه ای رفتار کنیم که صنعتگر و تولیدکننده از حضور، تلاش و سرمایه گذاری در این حوزه پشیمان شود.


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=227
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: قیمت گذاری دستوری در اقتصاد باعث شکل‌گیری رانت‌های متعدد و عدم تخصیص بهینه منابع می‌شود که برخلاف برخی ادعاها در نهایت به زیان مصرف‌کننده نهایی تمام خواهد شد.

برنامه تأمین برق صنایع در ایام اوج بار شبکه بر اساس اطلاعیه مشترک بین وزارتخانه‌های نیرو و صمت در خصوص تأمین برق صنایع در تابستان ۱۴۰۲ اعلام شد که بر اساس آن برق مورد نیاز بیش از ۹۰ درصد واحدهای صنعتی و تولیدی کشور، بدون هیچ محدودیتی تأمین خواهد شد.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: برآورد این انجمن و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، واردات سالیانه دست کم ۲ میلیارد دلار لوازم یدکی و قطعات خودرویی قاچاق به کشور است.

رییس کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی با اشاره به ابلاغ قطع نوبتی برق صنایع در تابستان کنونی گفت: نباید بخش صنعت نخستین قربانی محدودیت منابع برق در کشور با قطع نوبتی برق شود و قطعی برق باید بین مصارف خانگی مردم و صنعت تقسیم شود.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران گفت: سایه سنگین نظام دستوری در اقتصاد ایران طی سال های گذشته پیامدهای ناگواری همچون کاهش اشتغال، به خطر افتادن حیات صنایع، فرار سرمایه و سود بردن عده‌ای رانت‌باز را به همراه داشته است که امیدواریم دولت سیزدهم تلاشش را برای اصلاح این موضوع به کار گیرد. 

سرپرست معاونت دفتر واردات گمرک ایران خواستار آن شد تا اصلاحیه قانون قاچاق که قانونی سختگیرانه است، جدی گرفته شود و تولیدکنندگان و قطعه سازان، همه مفاد آن را بخوانند و رعایت کنند.

مدیرکل دفتر تعرفه گمرک گفت: گمرک در تلاش است تا با ارائه تسهیلات ویژه که برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده، در چرخه تامین کالا و اجزا و قطعات برای واحدها نقش سازنده و مثبت داشته باشد.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با بیان این که تدابیر اتخاذ شده از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی سبب تسهیل تامین ارز در شبکه تامین و ایران خودرو شده، تصریح کرد: در حال حاضر تولید روال عادی داشته و چالشی در زمینه تامین و تغذیه خطوط تولید وجود ندارد.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تا ۷ خردادماه، این مجموعه ۸۶ هزار و ۶۱۸ دستگاه خودرو تولید کرده است، گفت: از آنجا که توافقات خوبی میان وزارت صمت و بانک مرکزی در خصوص تامین ارز خودروسازان و قطعه سازان صورت گرفته، تولید خودرو سیر افزایشی پیدا کرده است.

سرپرست وزارت صمت گفت: با همکاری مؤثر بانک مرکزی، تأمین ارز صنایع به‌ویژه صنایع خودرو بدون هیچ وقفه‌ای ادامه دارد، ضمن اینکه واردات خودرو با رفع موانع عملیاتی شده و ترخیص این خودروها تسریع شده است.

معاون صنایع حمل و نقل وزیر صنعت، معدن و تجارت از تامین ارز صنایع خودرو و قطعه سازی در سال جاری خبر داد.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور، با اشاره به اعمال محدودیت‌های برق صنایع در آینده نزدیک از برنامه ریزی قطعه سازان برای خرید ژنراتور به منظور تولید و تامین برق خبر داد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور ضمن تأکید بر اهتمام صنعت برق بر افزایش انرژی برق تحویلی به صنایع در سال رشد تولید، گفت: وزارت نیرو و وزارت صمت برای تأمین برق پایدار صنایع در سال رشد تولید به توافق رسیدند.

معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت نسبت به توقف قریب‌الوقوع خطوط تولید خودروسازان هشدار داد و خواستار لغو محدودیت سیستمی تخصیص ارز برای صنعت خودرو شد.

عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان همگن، حضور در نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۳ مسکو را فرصتی برای ارائه توانمندی قطعه سازان و خودروسازان ایرانی برشمرد و گفت: کاهش مشکلات صادراتی و تطابق با استانداردهای روسیه، مسیر شرکت‌های ایرانی را برای حضور پر رنگ در بازار این همسایه شمالی هموار خواهد کرد.

رئیس کمیته ساخت داخل و دانش بنیان انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: هزینه های انجام شده در پروژه های تحقیق و توسعه شرکت‌های قطعه‌سازی، در قالب اعتبار مالیاتی اعطا می شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو از عدم تخصیص و تامین ارز و قطعی‌های برق به عنوان دو چالش اساسی فراروی صنعت قطعه‌سازی در شرایط کنونی نام برد که تولید و تیراژ قطعات را با مشکل مواجه خواهد کرد.

«ابراهیم دوست‌زاده» عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور می‌گوید: به‌رغم ریزش بازار، حاشیه سود بالای خودروهای داخلی محفوظ است. زیرا بازار هوشمندانه عمل می‌کند و می‌داند بنا بر ارزش واقعی خودروها، ۷۰ درصد از گپ قیمت بین کارخانه و بازار درست است

درحالیکه خودروساز متعهد شده که مطالبات قطعه سازان را ۱۲۰ روزه پرداخت کند، اما برخی از قطعه سازان پس از گذشت ۱۰ ماه هم موفق به دریافت مطالبات خود از خودروساز و علی الخصوص شرکت ساپکو نشده اند.

مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: صنعت برق و صنعت خودرو به واسطه قیمت گذاری دستوری در حال نابودی و کاهش سرمایه‌گذاری هستند گفت: راه اشتباه رفته و تجربه شده قیمت گذاری دستوری کمکی به اقتصاد نخواهد کرد و آب در هاون کوبیدن است.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور گفت: اکنون مطالبات قطعه سازان و زنجیره تامین از خودروسازان نسبت به سال گذشته افزایش یافته و این مساله سبب می‌شود تا به‌ویژه قطعه‌سازان کوچک امکان تداوم فعالیت‌هایشان کاهش یابد و رو به تعطیلی و تعدیل نیرو بروند.

مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت که با اجرای طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی جهت‌دهی معاملات خودرو میسر شده و امکان نقل وانتقال خودرو به مصرف‌کننده واقعی فراهم می‌شود.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است