رئیس کمیته ساخت داخل و دانش بنیان انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: هزینه های انجام شده در پروژه های تحقیق و توسعه شرکتهای قطعهسازی، در قالب اعتبار مالیاتی اعطا می شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.
به گزارش انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور، «مهدی مطلب زاده» افزود: هزینه های انجام شده در پروژه های تحقیق و توسعه به شرکت های دارای پروانه بهره برداری یا مجوز فعالیت از مراجع ذیربط، اعم از دانش بنیان یا غیر دانش بنیان، در قالب اعتبار مالیاتی اعطا می شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود که این موضوع شامل صنایع قطعه سازی کشور نیز می شود.
وی بیانداشت: طبق اعلام رسمی معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری این اقدام با هدف جهت دهی حمایت های مالی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان و به استناد بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان انجام میشود.
مطلب زاده ادامهداد: قطعه سازان کشور برای بهره مندی از اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه برای سال ۱۴۰۲ لازم است حداکثر تا تاریخ دهم خرداد ماه به سامانه www.eteber۱۴.ir مراجعه و اطلاعات پروژه های تحقیق و توسعه پیشنهادی را در قالب پرسشنامه اعلام شده به همراه مستندات مورد نیاز ارائه کنند.
به گفته وی مستندات مربوط به آیین نامه و دستورالعمل اجرایی در سایت daneshbonyan.ir در بخش حمایت های مالیاتی در دسترس و قابل مشاهده است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور، در ادامه شرایط پروژه های تحقیق و توسعه که مشمول این ابلاغ می شوند را تشریح کرد و گفت: پروژه تحقیق و توسعه باید نظام مند باشد، به گونه ای که طرح، برنامه زمانبندی، خروجی و اهداف مشخص باشد و همچنین محصولات، خدمات یا فرآیندهای حاصل از آن، در سطح صنایع مربوطه در کشور جدید باشد.
وی با بیان اینکه پروژه ها باید حائز سطح فناوری باشند و رسیدن به اهداف آن مستلزم مواجهه با ریسک های ناشی از چالش های فنی در فعالیت های تحقیق و توسعه باشد، افزود: لازم است اجرای پروژه فراتر از فعالیت های معمول و رایج توسعه ای شرکت ها بوده و ارتقای محصول یا بهبود فرآیند تولید با تغییر پلتفرم فناوری موجود و به کارگیری فناوری های جدید در محصول، خدمت یا فرآیند حاصل شود.
مطلب زاده اضافه کرد: طبق اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پس از تایید پروژه توسط دبیرخانه برنامه، شرکت در پایان سال مالی هزینه کرد مربوط به پروژه در سرفصل های مورد پذیرش را به همراه اسناد مالی اعلام می کند تا دبیرخانه با ارزیابی پیشرفت پروژه و اسناد ارائه شده، میزان هزینه کرد در پروژه های مصوب را تعیین کرده و به سازمان امور مالیاتی اعلام کند.
رئیس کمیته ساخت داخل و دانش بنیان انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور گفت: هزینه کرد مشمول اعتبارمالیاتی تحقیق و توسعه در پروژه های تایید شده مطابق آیین نامه و دستورالعمل اجرایی این برنامه در سرفصل های اجاره فضای کار اختصاصی تحقیق و توسعه، ماشین آلات و تجهیزات (به میزان نرخ استهلاک سالیانه)، نیروی انسانی، مواد اولیه و قطعات مصرفی، تاییدیه ها و استانداردها و همکاری فناورانه مورد پذیرش قرار خواهد گرفت.
سرپرست معاونت دفتر واردات گمرک ایران خواستار آن شد تا اصلاحیه قانون قاچاق که قانونی سختگیرانه است، جدی گرفته شود و تولیدکنندگان و قطعه سازان، همه مفاد آن را بخوانند و رعایت کنند.
مدیرکل دفتر تعرفه گمرک گفت: گمرک در تلاش است تا با ارائه تسهیلات ویژه که برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده، در چرخه تامین کالا و اجزا و قطعات برای واحدها نقش سازنده و مثبت داشته باشد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با بیان این که تدابیر اتخاذ شده از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی سبب تسهیل تامین ارز در شبکه تامین و ایران خودرو شده، تصریح کرد: در حال حاضر تولید روال عادی داشته و چالشی در زمینه تامین و تغذیه خطوط تولید وجود ندارد.
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تا ۷ خردادماه، این مجموعه ۸۶ هزار و ۶۱۸ دستگاه خودرو تولید کرده است، گفت: از آنجا که توافقات خوبی میان وزارت صمت و بانک مرکزی در خصوص تامین ارز خودروسازان و قطعه سازان صورت گرفته، تولید خودرو سیر افزایشی پیدا کرده است.
سرپرست وزارت صمت گفت: با همکاری مؤثر بانک مرکزی، تأمین ارز صنایع بهویژه صنایع خودرو بدون هیچ وقفهای ادامه دارد، ضمن اینکه واردات خودرو با رفع موانع عملیاتی شده و ترخیص این خودروها تسریع شده است.
معاون صنایع حمل و نقل وزیر صنعت، معدن و تجارت از تامین ارز صنایع خودرو و قطعه سازی در سال جاری خبر داد.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودروی کشور، با اشاره به اعمال محدودیتهای برق صنایع در آینده نزدیک از برنامه ریزی قطعه سازان برای خرید ژنراتور به منظور تولید و تامین برق خبر داد.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق کشور ضمن تأکید بر اهتمام صنعت برق بر افزایش انرژی برق تحویلی به صنایع در سال رشد تولید، گفت: وزارت نیرو و وزارت صمت برای تأمین برق پایدار صنایع در سال رشد تولید به توافق رسیدند.
معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامهای به رئیس سازمان توسعه تجارت نسبت به توقف قریبالوقوع خطوط تولید خودروسازان هشدار داد و خواستار لغو محدودیت سیستمی تخصیص ارز برای صنعت خودرو شد.
عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان همگن، حضور در نمایشگاه اتومبیلیتی ۲۰۲۳ مسکو را فرصتی برای ارائه توانمندی قطعه سازان و خودروسازان ایرانی برشمرد و گفت: کاهش مشکلات صادراتی و تطابق با استانداردهای روسیه، مسیر شرکتهای ایرانی را برای حضور پر رنگ در بازار این همسایه شمالی هموار خواهد کرد.
رئیس کمیته ساخت داخل و دانش بنیان انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: هزینه های انجام شده در پروژه های تحقیق و توسعه شرکتهای قطعهسازی، در قالب اعتبار مالیاتی اعطا می شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال های بعد کسر می شود.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو از عدم تخصیص و تامین ارز و قطعیهای برق به عنوان دو چالش اساسی فراروی صنعت قطعهسازی در شرایط کنونی نام برد که تولید و تیراژ قطعات را با مشکل مواجه خواهد کرد.
«ابراهیم دوستزاده» عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودروی کشور میگوید: بهرغم ریزش بازار، حاشیه سود بالای خودروهای داخلی محفوظ است. زیرا بازار هوشمندانه عمل میکند و میداند بنا بر ارزش واقعی خودروها، ۷۰ درصد از گپ قیمت بین کارخانه و بازار درست است
درحالیکه خودروساز متعهد شده که مطالبات قطعه سازان را ۱۲۰ روزه پرداخت کند، اما برخی از قطعه سازان پس از گذشت ۱۰ ماه هم موفق به دریافت مطالبات خود از خودروساز و علی الخصوص شرکت ساپکو نشده اند.
مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: صنعت برق و صنعت خودرو به واسطه قیمت گذاری دستوری در حال نابودی و کاهش سرمایهگذاری هستند گفت: راه اشتباه رفته و تجربه شده قیمت گذاری دستوری کمکی به اقتصاد نخواهد کرد و آب در هاون کوبیدن است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودروی کشور گفت: اکنون مطالبات قطعه سازان و زنجیره تامین از خودروسازان نسبت به سال گذشته افزایش یافته و این مساله سبب میشود تا بهویژه قطعهسازان کوچک امکان تداوم فعالیتهایشان کاهش یابد و رو به تعطیلی و تعدیل نیرو بروند.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت که با اجرای طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی جهتدهی معاملات خودرو میسر شده و امکان نقل وانتقال خودرو به مصرفکننده واقعی فراهم میشود.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان خودروی کشور ضمن اشاره به برگزاری نمایشگاه اتومبیلتی روسیه و حضور قطعهسازان ایرانی برای دومین سال پیاپی در این نمایشگاه (با مدیریت و برنامهریزی این انجمن)، این مهم را بزرگترین حضور بینالمللی شرکتهای ایرانی در تاریخ صنعت نمایشگاهی ایران و نقطه عطفی در اجرای رویکرد صادرات گرا شدن صنایع قطعهسازی ایران دانسته است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس گفت: موضوع خودرو در کشور به گونهای شده است که هم خودروساز ناراضی است و هم حکمرانی در این زمینه دچار مشکل شده و هم مردم از قیمت و کیفیت خودرو گلهمند هستند، پس نیاز است تا در این زمینه بازنگریهایی انجام شود.
دبیر انجمن خودروسازان، بیش از ۸۰ درصد تقاضای خودرو را کاذب برشمرد و پاشنه آشیل صنعت خودرو را قیمت گذاری آن دانست.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه نظام قیمت گذاری خودرو باید اصلاح شود، تصریح کرد: عقلانی نیست خودروساز زیان ده، ادامه کار دهد.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور معتقد است که اگر گرههای تجارت خارجی باز شود، بهطور قطع فرآیند قیمتگذاری هم اصلاح خواهد شد و بهتدریج با قیمتگذاری دستوری خداحافظی خواهیم کرد.