در تازه ترین گزارش مرکز پژوهش های مجلس، کیفیت حلقه گمشده صنعت خودرو عنوان و استفاده از پلتفرم های قدیمی و عدم استفاده از بازخوردهای مشتریان به عنوان مهم‎ترین چالش های حوزه طراحی و عاملی برای افول کیفیت ذاتی خودرو اعلام شده است.

در دنیای امروز کیفیت با مفهوم بی عیب بودن کافی نیست بلکه برداشت مشتری از کیفیت و شناسایی و ویژگی های محصول که اثر مستقیم بر این برداشت دارد،حائز اهمیت است.امروزه برای خودروسازان مطرح ونیا در زمینه کیفیت ذاتی و کیفیت مهندسی خودرو مساله حل نشده ای باقی نمانده است و آن ها با عملکردی فراتر از استانداردهای حداقلی خودرو تمرکز خود را بر ارتقای کیفیت برداشتی محصولات خود معطوف کرده اند.

مرکز پژوهش های مجلس در تازه ترین گزارش خود هدف اصلی این گزارش را بررسی زنجیره شکل گیری کیفیت در صنعت خودروسازی کشور با رویکرد آسیب شناسانه به منظور دستیابی به راهکارهای بهبود و ارتقای کیفی در این صنعت اعلام کرده است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که «استفاده از پلتفرم های قدیمی و عدم استفاده از بازخوردهای مشتریان» به عنوان مهم‎ترین چالش حوزه طراحی، موجب افول کیفیت ذاتی خودرو شده است. از طرفی، «عدم وجود استانداردها و جامعیت دستورالعمل های اجباری ناظر بر قطعات تولیدی» و «عدم وجود دستورالعمل های مشخص تحت نظارت قاطع» و همچنین «صدور مجوزهای ارفاقی به دلیل ارجحیت تولید بر کیفیت» به ترتیب ازجمله مهم‎ترین چالش های حوزه تأمین قطعات و حوزه مونتاژ هستند. همچنین ازجمله مهم ترین چالش های حوزه فروش و خدمات پس از فروش می توان به «عدم نظارت بر اجرای دقیق دستورالعمل های موجود» و «عدم توانایی در پیش بینی نیازهای مشتری» اشاره کرد. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که ارتباط مالی مستقیم بین شرکت های بازرسی و شرکت خودروساز نیز از چالش های اساسی حوزه نظارت در این صنعت عنوان شده است.

در بخشی از این گزارش آمده، براساس آیین نامه ارتقای کیفیت خودروهای سبک مصوب وزارت صمت همه عرضه کنندگان خودرو موظفند به گونه ای اقدام کنند که میزان رضایت مشتریان از کیفیت دوام نسبت به کیفیت اولیه هر محصول بیش از ۵ دصد کاهش نیابد این در حالیست که نتایج بررسی و گزارش شرکت بازسی کیفیت و استاندارد ایران نشان می دهد در بیشتر خودروهای مورد بررسی در مردادماه ۱۴۰۱ میزان رضایت مشتریان از کیفیت دوام نسبت به کیفیت اولیه هر محصول بیش از ۵ درصد به طور متوسط ۹.۵ درصد کاهش داشته است.

در بخشی از این گزارش به وضعیت ایمنی موجود خودر های ساخت داخل پرداخته شده است.‌در این گزارش آمده بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی هزینه تصادفات جاده ای در بیشتر کشورها معادل سه درصد از تولید ناخالص داخلی آنها است که این میزان در کصور ما ۶ تا ۷ درصد برآورد شده است. امروزه در کشور میزان کشته شدگان تصادفات رانندگی با سهم ۶.۵ درصد از کل متوفیان، جایگاه سوم دلایل مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده است . در شرایطی که بیصار تولیدات خودروسازان مطرح در دنیا ۴ تا ۵ ستاره ایمنی یا بالاتر دارند امتیاز متوسط خودروهای ساخت داخل کشور در بهترین حالت کمتر از سه ستاره ایمنی از ۵ستاره آن هم برای برخی از خودروهای تازه تولید شده، تخمین زده می شود.

در این گزارش تاکید شده طی هفت سال اخیر (۱۳۹۴الی ۱۴۰۰) مشتریان صنعت خودرو در سال ۹۸ بیشترین میزان نارضایتی از خدمات پس از فروش خودروسازان را به ثبت رساندند . اگرچه این نارضایتی در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ رو به کاهش گذاشته اما هنوز میزان نارضایتی مشتریان از خدمات فروش با وجود کاهش هدف گذاری وزارت صمت بیش از ۱۰.۵ درصد فاصله دارد.

نتایج ارزیابی از ۴۲ شرکت عرضه کننده خودرو در سال ۹۹ نشان می دهد که سیستم خدمات پس از فروش در دز هیچ یک از شرکت های تحت ارزیابی با الزامات آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو انطباق کامل ندارد. عمده ترین پارامترهای مغفول مانده در حوزه سیستم خدمات پس از فروش در انطباق با قوانین می توان به عدم پرداخت خسارت خواب خودرو، عدم تعویض خودرو در صورت تکرار عیب و عدم اثربخش بودن برخی فرایندهای اجرایی حوزه ستادی خدمات پس از فروش اشاره کرد. عمده دلایل بروز توقف خودرو مربوط به نارسایی های موجود در فرایند سفارش گذاری و تامین قطعات یدکی بوده است.

در این گزارش وضعیت موجود کیفیت در پنج مرحله مختلف زنجیره شکل گیری صنعت خودرو ( برحسب درصد) به صورت خلاصه منتشر شده است.در هریک از این پنج مرحله حد مطلوب کیفیت برابر عدد ۱۰۰ در نظر گرفته شده براین اساس وضعیت کیفیت در طراحی در صنعت خودرو ۴۴ درصد برآورد شده که ۵۶ درصد با آستانه کیفیت مطلوب فاصله دارد.

وضعیت تامین قطعات ۵۶ درصد، وضعیت خط تولید ۵۸ درصد، وضعیت فروش ۵۷ درصد و وضعیت خدمات پس از فروش ۶۰ درصد برآورد شده که همه این موارد با وضعیت مطلوب فاصله چشمگیری دارند.

همچنین براساس این گزارش، طراحی در فاصله ۵۶ درصدی نسبت به سایر مراحل بیشترین فاصله را از حد مطلوب داشته و در عین حال بیشترین اهمیت و تاثیرگذاری را در کیفیت خودرو داراست.همچنین مرحله تامین قطعات در فاصله ۴۴ درصدی نسبت به وضعیت مطلوب قرار دارد و دومین مرحله تاثیرگذار و حائز سهم بالا در کیفیت نهایی خودرو است. خط تولید محصول در فاصله ۴۲ درصدی نسبت به وضعیت مطلوب قرار داشته و سومین مرحله تاثیرگذار در کیفیت نهایی خودرو تعیین شده است.دو مرحله خدمات فروش و خدمات پس از فروش نیز به ترتیب در فواصل ۴۳ و ۴۰ درصدی نسبت به وضعیت مطلوب قرار دارند.

 

منبع: خودروکار


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=1565
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

بعد از پیگیری برخی رسانه‌ها در خصوص حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و تجلیل از بانوان کارگر»، از رضا رضایی کارآفرین برتر کشور و عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تمجید کرد.

کارآفرین برتر کشور و عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: نیروی انسانی به‌ویژه کارگران با برخورداری از آموزش‌های مداوم، با ارتقای بهره‌وری و کیفیت کار در بنگاه‌ها، توان تولید را بالا می‌برند و یک سرمایه به معنای واقعی کلمه هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» با بیان اینکه در تولید خودرو نامدار هستیم، گفت: برخی کشورهای اروپایی طالب خودروهای ایرانی هستند.

انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: به اندازه‌ تولید ۲ میلیون خودرو، ظرفیت تولید در داخل داریم، اما از آنجایی که در واردات، سودی وجود دارد که در تولید نیست، بخش زیادی به سمت واردات می‌روند.

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

با انتشار آمار رسمی گمرک با عنوان ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال ۱۴۰۲، مشخص شد که پنج خودروساز اصلی بخش خصوصی در این جمع حضور پررنگی دارند.

مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

در مراسمی با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، خط تولید لنت دیسکی شرکت «آسیا لنت» در سمنان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

در جریان سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به استان سمنان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شرکت قطعه سازی «سامفر» از نزدیک به بازدید از خطوط تولید و محصولات این شرکت پرداخت و در جریان روند تولید در این شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات حساس خودرویی قرار گرفت.

گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه برخی استانداردهای الزامی تعریف شده برای صنعت خودرو، کاربردی در کشورمان ندارد، بر لزوم پالایش مجدد این استانداردها تاکید کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: مطابق برنامه ریزی انجام شده از سوی خودروسازان، امسال یک میلیون و ۶۷۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید می شود.

معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ضمن اشاره به اینکه استانداردهای۱۲۰گانه برای تولید خودرو تدوین شده که اکثریت آن‌ها رفاهی هستند، بر ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌ها و شرایط لازم آن‌ها برای تحقق تاکید کرد و گفت که تصمیم‌گیری برای اجرای این استانداردها بر عهده‌ شورای عالی استاندارد است.

رئیس کمیته لوازم یدکی و مبارزه با قاچاق انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: خودروسازان به دلیل مساله قیمت در استفاده از قطعات سطح کیفی تعریف کرده اند و حتی در نظر داشتند در دو برند قطعات را عرضه کنند؛ یک سری برندهایی که قیمت پایین تری دارد و یک سری برندهایی که قیمت بالاتری دارند.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور، ضمن تاکید بر توسعه و گسترش خودروهای چینی با افزایش فعالیت خودروسازان چینی و تداوم واردات، نسبت به «چینی‌زده شدن» صنعت خودرو هشدار داده و گفت قطعا این اتفاق، بزرگترین آسیب را به عنوان صنعت قطعه‌سازی داخلی می‌زند.

 رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با اشاره به اینکه کیفیت تولید کالاها ناشی از درخواست و نیاز تحویل‌گیرندگان است، گفت: تولیدکنندگان بر اساس نیاز و کیفیت مد نظر خودروسازان قطعه تولید می‌کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تلاش‌های «آرش محبی‌نژاد» دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور در پیشبرد اهداف این وزارتخانه و پیشگیری و مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی تقدیر کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی مساله قیمت‌گذاری خودرو در ایران پرداخت.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو تهران ضمن تاکید بر اینکه خارجی بودن قطعات، دلیلی بر با کیفیت بودن آن‌ها نیست و زمانی‌که کالای بی‌کیفیت و تقلبی وارد کشور شود، جمع کردن آن در سطح توزیع بسیار سخت خواهد بود، معتقد است با اینکه تحریم‌ها دست بسیاری از تولیدکنندگان را در واردات ماشین‌آلات روز دنیا بسته است، اما طی سال‌های اخیر در زمینه تولید کالاهای فوق ایمنی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ و حتی آن‌ها را صادر کرده‌ایم.

سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری، اعلام کرده است که ایران توانسته جایگاه شانزدهم جهان از نظر میزان تولید خودرو در سال ۲۰۲۳ را از آن خود کند.

سال ۱۴۰۲ یکی از زیان‌بارترین سال‌ها برای خودروسازان دولتی بود. امیرحسن کاکایی، استاد دانشگاه علم و صنعت و کارشناس بازار خودرو، سال ۱۴۰۳ را یکی از پیچیده‌ترین سال‌های خودروسازان می‌داند.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است