در حالی که صنعت خودروسازی کشورمان با دارا بودن زنجیره کامل تولید و ارزش از سوی روس‌ها با اقبال و تحسین همراه شده، اما صنعتگران ایرانی می‌گویند: تحقیر این صنعت در داخل کشور، به عاملی برای تضعیف تولیدکنندگان داخلی در تعامل و مذاکره با شرکت‌های خارجی تبدیل شده است.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور، سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه همچون سال گذشته میزبان قطعه سازان و خودروسازان ایرانی حاضر در نمایشگاه بزرگ اتومبیلیتی ۲۰۲۳ بود و ایرانی‌های حاضر در این رویداد نمایشگاهی، در محفلی صمیمی گرد هم آمده و در خصوص توسعه تجارت در بازار بزرگ این همسایه شمالی بحث، گفت‌وگو و تبادل نظر کنند.
“کاظم جلالی” سفیر جمهوری اسلامی در روسیه که روز دوشنبه هفته جاری پس از افتتاح رسمی نمایشگاه، به مدت چهار ساعت در پاویون جمهوری اسلامی حضور یافت و به سرکشی از غرفه‌ها و شنیدن توضیحات و درد و دل‌های فعالان صنعتی کشورمان پرداخت، در این نشست در سخنانی ضمن مرور روابط تاریخی ایران و روسیه، به تشریح شرایط روز سیاسی و اقتصادی در منطقه پرداخت.
وی گفت: روابط ایران با فدراسیون روسیه بر دو پایه اصلی عنصر همسایگی و رویکردهای مشترک در عرصه منطقه‌ای و جهانی به‌ویژه نزدیکی نوع نگاه آنها درخصوص مخالفت با یکجانبه‌گرایی آمریکا استوار است.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

جلالی خاطرنشان‌کرد: مطابق آخرین آمارهای موجود، در سال ۲۰۲۱ روسیه ۲۹۷ میلیارد دلار واردات انجام داد که این وضعیت، نشان‌دهنده فرصت بسیار خوبی برای اقتصاد ایران و فعالان اقتصادی کشورمان است.
وی تصریح کرد: اگر ما آینده پژوهی داشتیم و برنامه‌ریزی مناسبی می‌کردیم، امروز “بهار اقتصاد” ایران بود تا با بزرگی بازار و نیاز این کشور، حضور چشمگیری داشته باشیم.
سفیر ایران در روسیه یادآور شد: روسیه در طول ۴۵ سال گذشته اکثراً با شرکای غربی کار می‌کرد، به طوری که تا پیش از جنگ اوکراین ۵۸ درصد مراوداتش با دنیای غرب و ایران کمتر در روسیه مطرح بود، به طور مثال آنها فقط بندر “ماخاچ قلعه” را در دریای خزر فعال دارند و بقیه بنادر آنها در منطقه ولگا واقع شده است؛ اما امروز نگاه دو کشور به هم گره خورده است.
وی تاکید کرد: غربی‌ها به دنبال آن هستند که اقتصاد ما و روسیه به هم گره نخورد، این در حالی است که امروز ظرفیت‌های بسیاری برای سودآوری از محل صادرات به روسیه فراروی تولیدکنندگان داخلی است.
جلالی با اشاره به دسترسی روسیه به بازارها از طریق دریای سیاه و مرزهای طولانی با کشور چین، تصریح کرد: یک موقعیت استثنایی دیگر برای انتقال کالا به روسیه، مسیر دریای خزر- قزاقستان- ترکمنستان و ایران است که موقعیت ممتازی برای کشورمان برای قطب منطقه‌ای شدن برای روسیه و همچنین تامین کالا از کشورمان به دنبال دارد؛ با این حال موانعی در کار وجود دارد که بزرگترین آن عدم شناخت کافی است.
وی با اشاره به حضور جدی خودروسازان و قطعه سازان ایرانی از یک سال گذشته به بازار روسیه، گفت: بسیاری از این فعالان صنعتی حتی فکر نمی‌کردند بازار به این خوبی در نزدیکی کشورمان وجود داشته باشد. لذا حضور در نمایشگاه‌هایی از این دست را تشویق می‌کنیم تا به شناخت هرچه بیشتر برسیم‌.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

جلالی، مانع بزرگ دیگر موجود را ضعف ترانزیت در مسیرهای زمینی، دریایی و ریلی برشمرد و اظهار داشت: عدم اتصال ریلی آستارا به رشت یکی از ضعف‌های موجود است که اگر در طول ۲۰ سال گذشته که موضوع کریدور شمال- جنوب مطرح شده بود برای تکمیل آن، کار می‌کردیم، امروز بسیار جلو بودیم.
وی گفت: ناوگان دریایی ایران و روسیه در دریای خزر قوی نیست؛ به طوری که روس‌ها فقط دو کشتی “رو رو” در اختیار دارند و ما هیچ؛ اراده دولت نیز بر خرید کشتی رو رو است اما زمان‌بر است.
سفیر ایران در مسکو، همچنین به مسیر باز ریلی روسیه- قزاقستان- ترکمنستان- ایران اشاره کرد که به گفته روس‌ها ظرفیت سالیانه ۷.۵ میلیون تنی دارد، اما در عمل، نقل و انتقال بار از آن کمتر از ۲۰۰ هزار تن در سال است و هدفگذاری شده که به یک میلیون تن برسد.
وی، مانع دیگر در مسیر توسعه روابط اقتصادی ایران و روسیه را مشکلات پولی و بانکی برشمرد، با این حال خاطرنشان کرد: اکنون “میربیزنس” بانک (متعلق به بانک ملی ایران) در روسیه در حال فعالیت در این عرصه است و سایر بانک‌های روسی نیز به دنبال توسعه همکاری‌ها هستند. در این زمینه نیز روند خوب، مثبت و امیدبخش است.
جلالی، به مشکلات گمرکی به عنوان مانع چهارم توسعه روابط بین دو کشور اشاره کرد که نیازمند ساماندهی، امکانات و تجهیزات است.
وی همچنین لجستیک را بزرگترین مانع در این مسیر برشمرد که کمبودهای زیادی در این زمینه وجود دارد، اما تصریح‌کرد: اراده جدی دولتمردان و مسئولان بر کاهش مشکلات است.
سفیر ایران در مسکو تاکید کرد: بازار روسیه ظرفیت‌های زیادی برای حضور کالا و خدمات ایرانی دارد و باید تلاش کنیم با کاهش مشکلات موجود، بهره‌برداری بیشتری در راستای توسعه صادرات کشورمان انجام دهیم.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و روسیه
جلالی بیان داشت: امروز روسیه در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله مصالح ساختمانی، کیف و کفش چرم، ماهی، میگو و غذاهای دریایی، صنعت پوشاک، فناوری اطلاعات، آی سی تی و فناوری‌ها، نیاز بسیار زیادی دارد.
وی گفت: تجارت دو کشور در سال ۲۰۲۲ از مرز پنج میلیارد دلار گذشت که ۳۰ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش داشته است و تصور می‌شود امسال به رقم بالاتری دست یابیم.
وی با اشاره به صنعت خودروسازی گفت: این صنعت بسیار مظلوم است و روس‌ها عنوان می‌کردند که فکر نمی‌کردیم صنعت خودروسازی ایران اینقدر پیشرفت کرده باشد. این در حالی است که برخی در داخل این صنعت را تحقیر می‌کنند.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

شروط موفقیت در عرصه صادرات
در این مراسم “ابراهیم دوست‌زاده” عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور افزود: اعتمادسازی و استمرار پیگیری دو عنصر اساسی در تحقق امر صادرات است.
وی از حضور موثر و قدرتمند خودروسازان و قطعه سازان ایرانی در این نمایشگاه تقدیر کرد و گفت: موارد بسیاری در این رویداد نمایشگاهی از سوی شرکت‌های ایرانی عرضه شد که تازگی داشت و حتی تعجب روس‌ها را برانگیخته بود.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

لزوم اصلاح سیاست گذاری در عرصه خودرو
در ادامه این نشست، “محمدعلی تیموری” مدیرعامل سایپا اظهار داشت: صنعت خودروی کشورمان چرخه کاملی از مواد اولیه تا قطعات پلیمری و فولادی را در اختیار دارد و حتی وابستگی آن در قطعات الکترونیک بسیار اندک است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در سال‌های گذشته تحقیر این صنعت از سوی سیاستگذار داخلی اتفاق افتاده و باید این نگاه اصلاح شود.
تیموری با اشاره به موضوع قیمتگذاری دستوری که در پنج سال گذشته از سوی شورای رقابت علم شده است، افزود: این مساله سبب شده تا حتی در تلاش برای کسب بازار صادراتی “دست پایین” را در مقابل خارجی‌ها داشته باشیم؛ زیرا آنها با اطلاعات کامل از شرایط قیمتی در کشورمان پای میز مذاکره می‌آیند.
مدیرعامل سایپا اظهار داشت: در حالی که ساینای تولیدی سایپا در روسیه ۱۳ هزار و ۱۰۰ دلار باید قیمت داشته باشد و ارزان‌ترین خودروی چینی در این بازار کمتر از ۱۷ هزار دلار نیست، اما مشکل آنجاست که می‌گویند چرا در ایران با قیمت‌های پایین‌تر عرضه می‌شود و ما هیچ پاسخی در مقابل قیمت گذاری که از سوی شورای رقابت به ما تحمیل شده نداریم.
تیموری بیان‌داشت: به شخصه هرگاه که به سفری برای انجام مذاکره به منظور صادرات خودرو رفتم، بدون استثنا حداقل یک نماینده مجلس روز قبل از آن با رسانه‌ها مصاحبه کرده و ایران خودرو و سایپا را تحقیر کرده است و این سطح از تحقیر صنعت ملی بی‌نظیر است.
وی گفت: در حالی که در ماه‌های گذشته به اندازه ۳۰ سال قبل، محصول جدید در سایپا عرضه شده است، اما به دلیل عدم قیمت‌گذاری از سوی شورای رقابت تاکنون نتوانستیم حتی یک دستگاه از آنها را به مردم بفروشیم.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

مدیرعامل سایپا اظهار داشت: به دلیل عدم ارائه تسهیلات بانکی، امروز تنها ورودی نقدینگی به دو خودروساز بزرگ کشور از محل پیش فروش خودرو است و هرچند زیان انباشته حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی دارند، اما در بدترین شرایط قادر به تولید روزانه چهار هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو هستند.
وی تاکید کرد: امروز با توجه به شیفت کردن چینی‌ها به سمت خودروهای هیبریدی و الکتریکی و نبود زیرساخت‌های لازم برای آن در این کشورها و گران بودن آنها، موقعیت خوبی برای خودروسازان ایرانی فراهم است و باید بتوانیم از این شرایط به خوبی استفاده کنیم، اما باید اصلاحی در سیاستگذاری‌ها در این صنعت داشته باشیم.
وی اظهار داشت: به طور مثال حدود ۲ سال است که سازمان ملی استاندارد بر عدم تولید وانت نیسان در کشور تاکید دارد، اما جای تعجب است که در بسیاری از بازارهایی که ورود کرده‌ایم خواهان تولید این نیسان شده‌اند. زیرا امروز در جهان نمی‌توان وانتی یافت که با قیمت حدود ۱۱ هزار دلاری قادر به حمل ۲ الی سه تن بار باشد.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

لزوم شناسایی نیاز بازار روسیه
“علیمردان عظیمی” مدیرعامل ایران خودرو نیز در این مراسم طی سخنانی خواستار بررسی مزیت‌ها، معایب، نقاط ضعف و قوت موجود در نمایشگاه شد تا پس از آن با ارائه گزارشی کامل بدانیم چه خروجی از آن گرفتیم.
وی تصریح کرد: شرایط امروز روسیه استثنایی است و اگر دیر اقدام کنیم یا بی‌برنامه باشیم به طور حتم این ظرفیت را از دست خواهیم داد و دیگر جایی برای ما در این بازار وجود ندارد.
عظیمی تاکید کرد باید در وهله نخست نیاز مشتری و این بازار را بشناسیم و بر اساس آن به تولید بپردازیم.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

برپایه این گزارش، یکی از اخبار مطرح شده در این جلسه راه اندازی قریب‌الوقوع دفتر همکاری‌های صنعت خودروسازی و قطعه‌سازی ایران در مسکو بود که مسئولیت پیگیری موضوعات مختلف و تسهیل شرایط حضور صنعتگران را بر عهده خواهد داشت.
همچنین عنوان شد طی ماه‌های آینده هیاتی تجاری از روسیه برای آشنایی هرچه بیشتر با ظرفیت‌های خودروسازی و قطعه سازی کشورمان همزمان با نمایشگاه اوراسیا وارد تهران خواهند شد.

خودروسازی ایران و تحسین روس‌ها/ صنعتگران: تحقیر صنعت داخلی متوقف شود

در پایان این نشست صمیمی برخی قطعه سازان نیز به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

منبع: ایرنا


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=1952
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و تجلیل از بانوان کارگر»، از رضا رضایی کارآفرین برتر کشور و عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تمجید کرد.

کارآفرین برتر کشور و عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: نیروی انسانی به‌ویژه کارگران با برخورداری از آموزش‌های مداوم، با ارتقای بهره‌وری و کیفیت کار در بنگاه‌ها، توان تولید را بالا می‌برند و یک سرمایه به معنای واقعی کلمه هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» با بیان اینکه در تولید خودرو نامدار هستیم، گفت: برخی کشورهای اروپایی طالب خودروهای ایرانی هستند.

انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: به اندازه‌ تولید ۲ میلیون خودرو، ظرفیت تولید در داخل داریم، اما از آنجایی که در واردات، سودی وجود دارد که در تولید نیست، بخش زیادی به سمت واردات می‌روند.

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

با انتشار آمار رسمی گمرک با عنوان ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال ۱۴۰۲، مشخص شد که پنج خودروساز اصلی بخش خصوصی در این جمع حضور پررنگی دارند.

مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

در مراسمی با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، خط تولید لنت دیسکی شرکت «آسیا لنت» در سمنان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

در جریان سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به استان سمنان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شرکت قطعه سازی «سامفر» از نزدیک به بازدید از خطوط تولید و محصولات این شرکت پرداخت و در جریان روند تولید در این شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات حساس خودرویی قرار گرفت.

گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه برخی استانداردهای الزامی تعریف شده برای صنعت خودرو، کاربردی در کشورمان ندارد، بر لزوم پالایش مجدد این استانداردها تاکید کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: مطابق برنامه ریزی انجام شده از سوی خودروسازان، امسال یک میلیون و ۶۷۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید می شود.

معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ضمن اشاره به اینکه استانداردهای۱۲۰گانه برای تولید خودرو تدوین شده که اکثریت آن‌ها رفاهی هستند، بر ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌ها و شرایط لازم آن‌ها برای تحقق تاکید کرد و گفت که تصمیم‌گیری برای اجرای این استانداردها بر عهده‌ شورای عالی استاندارد است.

رئیس کمیته لوازم یدکی و مبارزه با قاچاق انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: خودروسازان به دلیل مساله قیمت در استفاده از قطعات سطح کیفی تعریف کرده اند و حتی در نظر داشتند در دو برند قطعات را عرضه کنند؛ یک سری برندهایی که قیمت پایین تری دارد و یک سری برندهایی که قیمت بالاتری دارند.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور، ضمن تاکید بر توسعه و گسترش خودروهای چینی با افزایش فعالیت خودروسازان چینی و تداوم واردات، نسبت به «چینی‌زده شدن» صنعت خودرو هشدار داده و گفت قطعا این اتفاق، بزرگترین آسیب را به عنوان صنعت قطعه‌سازی داخلی می‌زند.

 رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با اشاره به اینکه کیفیت تولید کالاها ناشی از درخواست و نیاز تحویل‌گیرندگان است، گفت: تولیدکنندگان بر اساس نیاز و کیفیت مد نظر خودروسازان قطعه تولید می‌کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تلاش‌های «آرش محبی‌نژاد» دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور در پیشبرد اهداف این وزارتخانه و پیشگیری و مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی تقدیر کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی مساله قیمت‌گذاری خودرو در ایران پرداخت.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو تهران ضمن تاکید بر اینکه خارجی بودن قطعات، دلیلی بر با کیفیت بودن آن‌ها نیست و زمانی‌که کالای بی‌کیفیت و تقلبی وارد کشور شود، جمع کردن آن در سطح توزیع بسیار سخت خواهد بود، معتقد است با اینکه تحریم‌ها دست بسیاری از تولیدکنندگان را در واردات ماشین‌آلات روز دنیا بسته است، اما طی سال‌های اخیر در زمینه تولید کالاهای فوق ایمنی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ و حتی آن‌ها را صادر کرده‌ایم.

سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری، اعلام کرده است که ایران توانسته جایگاه شانزدهم جهان از نظر میزان تولید خودرو در سال ۲۰۲۳ را از آن خود کند.

سال ۱۴۰۲ یکی از زیان‌بارترین سال‌ها برای خودروسازان دولتی بود. امیرحسن کاکایی، استاد دانشگاه علم و صنعت و کارشناس بازار خودرو، سال ۱۴۰۳ را یکی از پیچیده‌ترین سال‌های خودروسازان می‌داند.

عملکرد تولیدی خودروسازان کشور در سال گذشته نشان می‌دهد که خصوصی ها با رشد سهم ۲۳ درصدی از کل مجموع تولید خودروی کشور (۱.۳ میلیون دستگاه) سهم ۳۰۶ هزار و ۹۰۹ دستگاهی را به خود اختصاص داده اند که نسبت به یکساله ۱۴۰۱ رشد ۵۸ درصدی یافته است؛ اما دو خودروساز بزرگ کشور با سهم ۷۷ درصدی از مجموع تولید، افت ۰.۹ درصدی تولید را ثبت کرده‌اند.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است