رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور گفت: برداشته شدن استانداردهای غیرضروری خودرویی و ایجاد مراکز تست در داخل کشور، دو درخواست فعالان صنعت خودرو از سازمان ملی استاندارد است.

به گزارش انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور، «محمدرضانجفی‌منش» در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شامگاه شنبه (۵ آذر) با موضوع «زیرساخت های لازم برای انجام مسئولیت ها و ماموریت های سازمان ملی استاندارد» افزود: این برنامه پیرو برگزاری جلسات شورای عالی استاندارد و تاکید رییس‌جمهور بر اجرای استانداردها و کیفیت که تاکیدات درستی است، برگزار شد.

وی بیان‌داشت: یکی از بحث‌هایی که در این برنامه مطرح شد این بود که سازمان ملی استاندارد برخی ابزارهای لازم برای بعضی تست‌های خودرویی را در داخل کشور به وجود نیاورده است، در حالی که جزو وظایف ذاتی این سازمان است که ابزارهای کنترلی را خود در اختیار داشته یا به شرکت‌ها و مجموعه‌هایی که با آنها قرارداد دارد واگذار کند.

نجفی منش تاکید کرد: امروز در کشور برخی تست‌ها مثل آزمون جاده ای، تست کرش و غیره را در اختیار نداریم و برای صنعت خودروسازی کشور افت دارد که برای تست هر خودرو ناچار شود با صرف هزینه های زیاد آن هم در شرایط تحریم ها، اتومبیل به مراکز تست بین المللی بفرستند.

وی همچنین با اشاره به موضوع استانداردهای ۸۵ گانه خودرویی، گفت: در این برنامه متذکر شدیم استانداردهایی که برای اروپا است و شاید ۴۵ درصد خودروسازان جهانی در تولیداتشان این استانداردها را رعایت نمی‌کنند، برداشته شود.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور ادامه‌داد: به‌طور مثال استاندارد اجباری «نور در روز» برای کشورهای شمال اروپا و منطقه اسکاندیناوی که اکثر ایام سال در آن کشورها شب است و نور به میزان کافی وجود ندارد، مناسب است اما در کشور ما که روزهای افتابی آن زیاد است ضرورتی ندارد.

وی اضافه‌کرد: استاندارد حرکت خودرو بر اساس خط کشی های کنار خیابان، دیگر استاندارد اجباری است که در استانداردهای ۸۵ گانه بر ان تاکید شده است، این در حالی است که برخی نقاط جاده ای کشور به هیچ عنوان  خط کشی مناسبی ندارد.

نجفی منش اظهار داشت: برخی از این استانداردها حتی در کشورهای چین، هند و برزیل نیز به دلیل پرهزینه بودن و عدم نیاز به آنها، رعایت نمی شود.

وی گفت: استاندارد دیگری که بر آن تاکید می شود «نشانگر دنده» در زمان تعویض دنده است، در حالی که وقتی گیربکس خودرو اتوماتیک باشد، هیچ نیازی به این استاندارد نیست و با عقل و منطق نیز جور در نمی آید.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان کشور خاطرنشان‌کرد: در این زمینه پیشنهاد کردیم تا کارگروهی بی طرف متشکل از دانشگاهیان و مراکز علمی (نه وزارت صمت یا خودروسازان) تشکیل شود تا استانداردهای یاد شده «ایرانیزه» شوند.

وی تصریح‌کرد: امروز گشایش هایی در موضوع صادرات خودرو به کشورهایی نظیر ونزوئلا ایجاد شده که هیچ نیازی به استانداردهای ۸۵ گانه نیز ندارند، با این حال لزوم رعایت این استانداردها به مشکلی بر سر راه تولید و صادرات تبدیل شده است.

برپایه این گزارش، در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شامگاه شنبه ( ۵ آذر)، دکتر سید محمود هاشمی، رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و حجت‌الاسلام حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز حضور داشتند.


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=829
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

بعد از پیگیری برخی رسانه‌ها در خصوص حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و تجلیل از بانوان کارگر»، از رضا رضایی کارآفرین برتر کشور و عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تمجید کرد.

کارآفرین برتر کشور و عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: نیروی انسانی به‌ویژه کارگران با برخورداری از آموزش‌های مداوم، با ارتقای بهره‌وری و کیفیت کار در بنگاه‌ها، توان تولید را بالا می‌برند و یک سرمایه به معنای واقعی کلمه هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» با بیان اینکه در تولید خودرو نامدار هستیم، گفت: برخی کشورهای اروپایی طالب خودروهای ایرانی هستند.

انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: به اندازه‌ تولید ۲ میلیون خودرو، ظرفیت تولید در داخل داریم، اما از آنجایی که در واردات، سودی وجود دارد که در تولید نیست، بخش زیادی به سمت واردات می‌روند.

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

با انتشار آمار رسمی گمرک با عنوان ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال ۱۴۰۲، مشخص شد که پنج خودروساز اصلی بخش خصوصی در این جمع حضور پررنگی دارند.

مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

در مراسمی با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، خط تولید لنت دیسکی شرکت «آسیا لنت» در سمنان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

در جریان سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به استان سمنان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شرکت قطعه سازی «سامفر» از نزدیک به بازدید از خطوط تولید و محصولات این شرکت پرداخت و در جریان روند تولید در این شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات حساس خودرویی قرار گرفت.

گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه برخی استانداردهای الزامی تعریف شده برای صنعت خودرو، کاربردی در کشورمان ندارد، بر لزوم پالایش مجدد این استانداردها تاکید کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: مطابق برنامه ریزی انجام شده از سوی خودروسازان، امسال یک میلیون و ۶۷۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید می شود.

معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ضمن اشاره به اینکه استانداردهای۱۲۰گانه برای تولید خودرو تدوین شده که اکثریت آن‌ها رفاهی هستند، بر ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌ها و شرایط لازم آن‌ها برای تحقق تاکید کرد و گفت که تصمیم‌گیری برای اجرای این استانداردها بر عهده‌ شورای عالی استاندارد است.

رئیس کمیته لوازم یدکی و مبارزه با قاچاق انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: خودروسازان به دلیل مساله قیمت در استفاده از قطعات سطح کیفی تعریف کرده اند و حتی در نظر داشتند در دو برند قطعات را عرضه کنند؛ یک سری برندهایی که قیمت پایین تری دارد و یک سری برندهایی که قیمت بالاتری دارند.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور، ضمن تاکید بر توسعه و گسترش خودروهای چینی با افزایش فعالیت خودروسازان چینی و تداوم واردات، نسبت به «چینی‌زده شدن» صنعت خودرو هشدار داده و گفت قطعا این اتفاق، بزرگترین آسیب را به عنوان صنعت قطعه‌سازی داخلی می‌زند.

 رئیس انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور با اشاره به اینکه کیفیت تولید کالاها ناشی از درخواست و نیاز تحویل‌گیرندگان است، گفت: تولیدکنندگان بر اساس نیاز و کیفیت مد نظر خودروسازان قطعه تولید می‌کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تلاش‌های «آرش محبی‌نژاد» دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور در پیشبرد اهداف این وزارتخانه و پیشگیری و مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی تقدیر کرد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی به بررسی مساله قیمت‌گذاری خودرو در ایران پرداخت.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو تهران ضمن تاکید بر اینکه خارجی بودن قطعات، دلیلی بر با کیفیت بودن آن‌ها نیست و زمانی‌که کالای بی‌کیفیت و تقلبی وارد کشور شود، جمع کردن آن در سطح توزیع بسیار سخت خواهد بود، معتقد است با اینکه تحریم‌ها دست بسیاری از تولیدکنندگان را در واردات ماشین‌آلات روز دنیا بسته است، اما طی سال‌های اخیر در زمینه تولید کالاهای فوق ایمنی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ و حتی آن‌ها را صادر کرده‌ایم.

سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری، اعلام کرده است که ایران توانسته جایگاه شانزدهم جهان از نظر میزان تولید خودرو در سال ۲۰۲۳ را از آن خود کند.

سال ۱۴۰۲ یکی از زیان‌بارترین سال‌ها برای خودروسازان دولتی بود. امیرحسن کاکایی، استاد دانشگاه علم و صنعت و کارشناس بازار خودرو، سال ۱۴۰۳ را یکی از پیچیده‌ترین سال‌های خودروسازان می‌داند.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است