عضو هیات رییسه انجمن قطعه سازان همگن:

عضو هیات رییسه انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: با توجه به مشکلات عدیده خودرو و قطعه‌سازی که مهمترین آن نداشتن متولی واحد است، در این دو صنعت بزرگ کشور وضعیت هشدار قرمز اعلام می‌شود.

به گزارش انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور، «ابراهیم دوست‌زاده» در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به جلسه روز گذشته (یکشنبه) اعضای انجمن قطعه سازان همگن با «اکبری تالارپشتی»‌ رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، افزود: امروز دیگر کسی نیست که از مشکلات و بحران‌های این دو صنعت بزرگ کشور و زنجیره تامین آنها مطلع نباشد و حتی راهکارهای این مشکلات هم مشخص است.

وی بیان‌داشت: در صورتی که این مشکلات در زمان خود حل یا تصمیمی برای آنها اتخاذ می‌شد، شاید امروز به بحران تبدیل نمی‌شدند.

عضو هیات رییسه انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تصریح کرد: امروز مشکل اصلی فقدان نهاد واحد تصمیم‌گیرنده در این صنعت است تا به داد آن برسد، زیرا بیشترین آسیب را از عدم تصمیم‌گیری مناسب دیده است؛ تاکید می‌شود که «باید یک نهاد تصمیم‌گیرنده باشد و سریعا تصمیم بگیرد».

وی تصریح‌‌کرد: حتی اگر بخشی از مشکلات برطرف شود، بهتر از عدم تصمیم‌گیری است، زیرا آنقدر فشارها افزایش یافته که بسیاری قطعه‌سازان دیگر تاب و تحمل آن را ندارند.

دوست‌زاده یادآور شد: قیمتگذاری دستوری یکی از مشکلات اصلی و پاشنه آشیل این صنعت است که به تبع خود کمبود نقدینگی را به دنبال داشته و زنجیره تامین را با دشواری مواجه می‌کند.

وی ادامه‌داد: امروز علاوه بر کمبود نیروی انسانی متخصص و ماهر، حتی در تامین اپراتورهای غیرفنی نیز در صنعت قطعه‌سازی با مشکل مواجهیم.

این عضو هیات رییسه قطعه سازان همگن، به اتمام رسیدن عمر مفید زیرساخت‌های موجود در صنعت را از جمله دیگر مشکلات عنوان و تاکید کرد: باید بتوانیم این زیرساخت‌ها و امکانات را که به‌طور عمده مربوط به بیش از یک دهه پیش است، در مدت زمان کوتاهی به روز رسانی کنیم.

وی اظهار داشت: انباشته شدن مطالبات قطعه سازان از خودروسازان، عدم تخصیص ارز به درخواست‌های قطعه‌سازان به ویژه در دو هفته اخیر و سیاست‌های انقباضی سیستم بانکی درخصوص تسهیلات، از دیگر مشکلاتی است که فعالان قطعه‌سازی را با دشواری‌های متعددی مواجه کرده است.


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=2112
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

صنعت خودرو در دهه ۹۰ وضعیت نابسامانی را پشت سر گذاشت به طوری که تا پایان تابستان سال ۱۴۰۰، انبارهای خودروسازان شاهد تجمع بیش از ۱۷۰ هزار دستگاه خودروی ناقص بودند که نشان از عمق بحران در این صنعت دارد.

بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد، در سال گذشته نزدیک به یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار قطعات خودرو و لوازم یدکی
از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود وارد کشور شده است.

آژیر قرمز افت تولید خودرو در کشور روشن شده است.

مدیرعامل شرکت سازه گستر سایپا گفت: برای اولین بار توسط یکی از شرکت‌های زنجیره تامین، خودکفایی در تولید قطعه اینفلیتور (چاشنی انفجاری) ایربگ خودرو حاصل شد.

 رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است پایان قیمت گذاری دستوری و اصلاح قیمت خودرو در کارخانه نهایتا کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد را در پی خواهد داشت.

عضو هیات رییسه انجمن همگن قطعه سازان کشور گفت: ایران نفت خود را به قیمت ارزانتر از نرخ روز به چین صادر می کند و چین در ازای خرید نفت به جای دادن پول آن به ایران، کالا از جمله خودرو به ایران صادر می کند.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور ضمن اشاره به جلسه اعضای این انجمن با وزیر صمت و تشریح ابرچالش‌های مجموعه صنعت خودرو کشور (خودروسازی و قطعه‌سازی) و انتقاد از چینی شدن صنعت خودرو کشور، به بیان پیش نیازها و الزامات برنامه تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری پرداخت.

قطعه سازانی که برای تامین مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته خود نیازمند واردات هستند، ضروری است به سرعت با تکمیل عملکرد سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در سامانه جامع تجارت، به ثبت پیش بینی برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ به صورت ماهانه اقدام و سپس از سوی ادارات کل صمت استان مربوطه پیگیری های لازم را به عمل آورند.

شرکت ساپکو با ارسال نامه رسمی به انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور اعلام کرد: تمام سازندگان قطعات خودرو کشور لازم است حداکثر تا ۱۱ خردادماه اطلاعات ثبت سفارش مرتبط با نیاز ایران خودرو را در سامانه جامع تجارت بارگذاری کنند.

معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو، با بیان این‌که در سال جاری برنامه صادرات به کشورهای حوزه CIS دنبال خواهد شد، گفت: در این میان، حجم صادرات به بازار روسیه بیش از سایر کشورها و به صورت گسترده‌تر خواهد بود.

بعد از پیگیری برخی رسانه‌ها در خصوص حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و تجلیل از بانوان کارگر»، از رضا رضایی کارآفرین برتر کشور و عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تمجید کرد.

کارآفرین برتر کشور و عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: نیروی انسانی به‌ویژه کارگران با برخورداری از آموزش‌های مداوم، با ارتقای بهره‌وری و کیفیت کار در بنگاه‌ها، توان تولید را بالا می‌برند و یک سرمایه به معنای واقعی کلمه هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» با بیان اینکه در تولید خودرو نامدار هستیم، گفت: برخی کشورهای اروپایی طالب خودروهای ایرانی هستند.

انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: به اندازه‌ تولید ۲ میلیون خودرو، ظرفیت تولید در داخل داریم، اما از آنجایی که در واردات، سودی وجود دارد که در تولید نیست، بخش زیادی به سمت واردات می‌روند.

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

با انتشار آمار رسمی گمرک با عنوان ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال ۱۴۰۲، مشخص شد که پنج خودروساز اصلی بخش خصوصی در این جمع حضور پررنگی دارند.

مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

در مراسمی با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، خط تولید لنت دیسکی شرکت «آسیا لنت» در سمنان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

در جریان سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به استان سمنان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شرکت قطعه سازی «سامفر» از نزدیک به بازدید از خطوط تولید و محصولات این شرکت پرداخت و در جریان روند تولید در این شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات حساس خودرویی قرار گرفت.

گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه برخی استانداردهای الزامی تعریف شده برای صنعت خودرو، کاربردی در کشورمان ندارد، بر لزوم پالایش مجدد این استانداردها تاکید کرد.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است