برخی تولیدکنندگان قطعات خودرو در حالی برای توسعه داخلی سازی قطعه تلاش می کنند که به نظر می رسد وزارت صمت در تخصیص ارز لازم برای تامین ماشین آلات خطوط تولید با تنگ نظری عمل می کند و همین امر دلسردی تولیدکنندگان را به همراه دارد.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور، این روزها بالابودن قیمت تمام شده خودرو در کشور یکی از انتقاداتی است که از سوی خودروسازان، قطعه سازان و مسئولان دولتی و مجلسی مطرح می شود. برخی کارشناسان، دلیل این مسئله را واردات برخی قطعات و عدم داخلی سازی آن عنوان می کنند. این در حالی است که برخی تولیدکنندگان نسبت به بی توجهی دولت و به ویژه وزارت صمت در تامین ارز لازم برای واردات ماشین آلات خطوط تولید گلایه دارند و آن را مانعی برای تحقق داخلی سازی قطعات خودرو عنوان می کنند.

روز گذشته خط تولید کمپرسورهای پیستونی متغیر در شرایطی برای اولین بار در خاورمیانه افتتاح شد که تولیدکننده این قطعات از گره کور تامین ارز ماشین آلات خط تولید یکی دیگر از قطعات داخلی سازی شده خود خبر داد.

«شاپور سامعی» رئیس هیأت مدیره شرکت سندن ایرانیان همچنین با اشاره به کاهش تعداد قطعه سازان فعال کشور، گفت: شرایط نامناسب باعث شده تا قطعه سازان از چرخه تولید خارج شوند و یا به انجام فعالیت های موازی روی بیاورند.

به گفته وی، قبلا که خودروسازان برای تولید یک قطعه، فراخوان می زدند تعداد زیادی از شرکت های قطعه ساز اعلام آمادگی می کردند اما حالا قطعه ساز زیادی باقی نمانده است.

سامعی همچنین با انتقاد از سود بالای تسهیلات بانکی و مسدودی بخشی از مبلغ وام نزد سیستم بانکی، اظهار داشت: صنعت خودروسازی ایران را با کٌره مقایسه می کنند در حالی که بانک مرکزی کٌره سود نیم درصدی را از تولیدکننده مطالبه می کند اما در ایران سود ۳۰ درصدی از تولیدکنندگان مطالبه می شود.

سالن های خالی کارخانه و تجهیزاتی که در گمرک خاک می خورند

این حرفها در حالی مطرح شد که بخشی از سالن تولید این کارخانه خالی از تجهیزات بود و فضای موجود در انتظار ترخیص تجهیزات از گمرک (در ازای تخصیص ارز) و نصب در خط تولید بود.

سامعی با انتقاد از عدم تخصیص ارز مورد نیاز بابت تامین تجهیزات صنعتی، گفت: در صورت تامین ارز، امکان ایجاد خطوط تولید و داخلی سازی بیشتر فراهم می شود.

وی توضیح داد: در حال حاضر تولیدکنندگان برای دریافت وام باید ۲۸ درصد مبلغ وام را مسدود کنند و در این شرایط، محدودیت سهمیه ارزی بابت تامین ماشین آلات نیز مشکلات زیادی را برای صنعتگران به همراه دارد.

اینکه بگوییم صنعت، ارز ندارد خجالت آور است

«عزت اله اکبری تالارپشتی» رئیس کمیسیون صنایع مجلس نیز در این مورد می گوید: اینکه صنعت رشد کند ولی امکان ارائه ارز یا تخصیص برق وجود نداشته باشد قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: اینکه بگوییم صنعت، ارز ندارد خجالت آور است. برخی وام ۶ درصدی از آلمان می آورند در حالی که سود تسهیلات در ایران بسیار بالا است.

تالارپشتی افزود: قبلا به وزیر صمت گفته ام که بخش صنعت و معدن باید در تامین ارز به نفت و گاز طعنه بزند. از فرزین رییس کل بانک مرکزی و علی آبادی وزیر صمت دو مرتبه، یکبار ۶ صبح و یکبار عصر دعوت کردیم و گفتیم که تخصیص ارز صنایع را معطل نگذارند و آقای فرزین در جلسه دوم اعلام کردند که هرچه صنعت درخواست داشته، ارز پرداخت کردیم. وزیر نیز این مسئله را رد نکرد.

وی تاکید کرد: اینکه صنعت رشد کند ولی امکان ارائه ارز یا تخصیص برق وجود نداشته باشد قابل قبول نیست.

رئیس کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: وزارت نیرو و نفت باید پای کار بیایند، اینکه هردمبیل مدیریت شود قابل قبول نیست و ما هم گیج شده ایم.

به گفته وی، مدل مدیریت در کشور شده مدل مرغ،تخم مرغ،گوشت و خودرو. در مدیریت کشور، یک برنامه فرسوده ناموفق و بی نتیجه را ادامه می دهیم که قیمت گذاری دستوری خودرو نمونه ای از آن است و نتیجه آن، تبدیل خودرو به کالایی سرمایه ای است.

تالارپشتی با انتقاد از عدم تخصیص صحیح منابع صندوق ذخیره ارزی به بخش صنعت، گفت: انتظار داریم وزرا گوش دهند و خسارت به کشور وارد نکنند.

سیاست گذاری در جهت کاهش عمق ساخت داخل

در کنار محدودیت تامین ارز واردات ماشین آلات، مسائلی مانند دستورالعمل نامناسب قیمتی، طراحی اشتباه تعرفه واردات قطعات، استانداردهای خودرویی بدون توجه به ظرفیت صنعت خودروسازی نیز تولیدکنندگان خودرو و قطعات را از تلاش برای داخلی سازی و خودکفایی در تولیداتشان دورتر کرده است.

طبق گزارش مرکز پژوهش های مجلس، این موارد عملاً موجب شده که حرکت به سمت کاهش عمق داخلی سازی، حفظ تولیدات گذشته و کاهش کیفیت، بیشترین منافع را برای تولیدکنندگان این عرصه رقم بزند و به صورت ساختاری امکان سرمایه گذاری بلندمدت به ویژه در حوزه های با فناوری بالا (که به دلیل بازدهی دیرهنگام و طولانی نیازمند پیش بینی پذیری بالایی است) در این صنعت از بین رفته و بنگاه ها درگیر روزمرگی های فراوان هستند.

با این حال، وقتی تولیدکننده ای به دنبال توسعه تولیدات خود باشد، انتظار می رود دولت و به خصوص وزارت صمت توجه ویژه ای به این مسئله داشته باشند و تا حد امکان برای ایجاد خط تولید، امکانات لازم را فراهم کنند.


لینک کوتاه : http://www.ismapa.com/?p=2580
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

اطلاعیه ها

آژیر قرمز افت تولید خودرو در کشور روشن شده است.

مدیرعامل شرکت سازه گستر سایپا گفت: برای اولین بار توسط یکی از شرکت‌های زنجیره تامین، خودکفایی در تولید قطعه اینفلیتور (چاشنی انفجاری) ایربگ خودرو حاصل شد.

 رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است پایان قیمت گذاری دستوری و اصلاح قیمت خودرو در کارخانه نهایتا کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد را در پی خواهد داشت.

عضو هیات رییسه انجمن همگن قطعه سازان کشور گفت: ایران نفت خود را به قیمت ارزانتر از نرخ روز به چین صادر می کند و چین در ازای خرید نفت به جای دادن پول آن به ایران، کالا از جمله خودرو به ایران صادر می کند.

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور ضمن اشاره به جلسه اعضای این انجمن با وزیر صمت و تشریح ابرچالش‌های مجموعه صنعت خودرو کشور (خودروسازی و قطعه‌سازی) و انتقاد از چینی شدن صنعت خودرو کشور، به بیان پیش نیازها و الزامات برنامه تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری پرداخت.

قطعه سازانی که برای تامین مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته خود نیازمند واردات هستند، ضروری است به سرعت با تکمیل عملکرد سال های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در سامانه جامع تجارت، به ثبت پیش بینی برنامه تولید خود در سال ۱۴۰۳ به صورت ماهانه اقدام و سپس از سوی ادارات کل صمت استان مربوطه پیگیری های لازم را به عمل آورند.

شرکت ساپکو با ارسال نامه رسمی به انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور اعلام کرد: تمام سازندگان قطعات خودرو کشور لازم است حداکثر تا ۱۱ خردادماه اطلاعات ثبت سفارش مرتبط با نیاز ایران خودرو را در سامانه جامع تجارت بارگذاری کنند.

معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو، با بیان این‌که در سال جاری برنامه صادرات به کشورهای حوزه CIS دنبال خواهد شد، گفت: در این میان، حجم صادرات به بازار روسیه بیش از سایر کشورها و به صورت گسترده‌تر خواهد بود.

بعد از پیگیری برخی رسانه‌ها در خصوص حجم بالای تخصیص ارز به مونتاژکاران و عدم کاهش التهابات بازار خودرو، وزیر صمت تیم کارشناسی را به جهت بررسی فرایندهای مذکور تعیین کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان برگزاری مراسم «اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی نمونه کشور و تجلیل از بانوان کارگر»، از رضا رضایی کارآفرین برتر کشور و عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور تمجید کرد.

کارآفرین برتر کشور و عضو انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: نیروی انسانی به‌ویژه کارگران با برخورداری از آموزش‌های مداوم، با ارتقای بهره‌وری و کیفیت کار در بنگاه‌ها، توان تولید را بالا می‌برند و یک سرمایه به معنای واقعی کلمه هستند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی «ایران اکسپو» با بیان اینکه در تولید خودرو نامدار هستیم، گفت: برخی کشورهای اروپایی طالب خودروهای ایرانی هستند.

انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: به اندازه‌ تولید ۲ میلیون خودرو، ظرفیت تولید در داخل داریم، اما از آنجایی که در واردات، سودی وجود دارد که در تولید نیست، بخش زیادی به سمت واردات می‌روند.

وزیر صمت با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای برای صنعت خودرو در سال جاری، از برنامه‌ریزی برای افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو برای امسال خبر داده و اعلام کرد که در حال حاضر تیراژ روزانه تولید خودرو به ۵۰۰۰ دستگاه رسیده است.

با انتشار آمار رسمی گمرک با عنوان ۱۰۰ واردکننده برتر کشور در سال ۱۴۰۲، مشخص شد که پنج خودروساز اصلی بخش خصوصی در این جمع حضور پررنگی دارند.

مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.

در مراسمی با حضور «عباس علی آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، خط تولید لنت دیسکی شرکت «آسیا لنت» در سمنان افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

در جریان سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به استان سمنان، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در شرکت قطعه سازی «سامفر» از نزدیک به بازدید از خطوط تولید و محصولات این شرکت پرداخت و در جریان روند تولید در این شرکت بزرگ تولیدکننده قطعات حساس خودرویی قرار گرفت.

گمرک ایران برای اولین بار با بررسی ۲۶۱ کد تعرفه، جزئیاتی از واردات اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور با بیان اینکه برخی استانداردهای الزامی تعریف شده برای صنعت خودرو، کاربردی در کشورمان ندارد، بر لزوم پالایش مجدد این استانداردها تاکید کرد.

رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور گفت: مطابق برنامه ریزی انجام شده از سوی خودروسازان، امسال یک میلیون و ۶۷۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید می شود.

معاون تدوین و ترویج استاندارد سازمان ملی استاندارد ضمن اشاره به اینکه استانداردهای۱۲۰گانه برای تولید خودرو تدوین شده که اکثریت آن‌ها رفاهی هستند، بر ضرورت فراهم شدن زیرساخت‌ها و شرایط لازم آن‌ها برای تحقق تاکید کرد و گفت که تصمیم‌گیری برای اجرای این استانداردها بر عهده‌ شورای عالی استاندارد است.

کلیه حقوق سایت محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
کلیه حقوق سایت برای انجمن صنایع همگن قطعه سازان کشور محفوظ است . استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است