مشاور معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت با تاکید بر راهبرد حمایتی وزارت صمت از تشکلها و انجمنها، تقویت و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی را یک ضرورت برای پیشبرد اهداف و برنامههای دولت دانست.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن قطعه سازی کشور، سید روح اله غضنفری در مجمع سالیانه این انجمن با اشاره به نقش تشکلها در پیشبرد اهداف و برنامههای اقتصادی گفت: پیشبرد و اجرای برنامهها و پروژهها بدون استفاده از تشکلها و انجمنها میسر نیست و رویکرد وزارتخانه در این خصوص استفاده از نظرات انجمنها در همه برنامهها و سیاستگذاریهاست.
مشاور معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت با بیان اینکه در اسناد بالادستی و برنامههای توسعهای کشور، استفاده از تشکلها تصریح شده است، تعامل با بخش خصوصی را یکی از تکالیف دولت خواند و تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به نگاه و رویکرد همسویی که بین دولت و انجمنها وجود دارد این تعامل با بخش خصوصی و انجمنها در حوزه صمت به خوبی شکل گرفته است و در برنامه های وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت نیز تاکید ویژهای به استفاده از ظرفیت تشکل ها و انجمنها در تصمیمسازی شده است.
غضنفری در ادامه به ۱۱سبد پروژه تعریف شده در رویکرد جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و افزود: ذیل هرکدام از این سبدها، تعدادی پروژه تعریف و برای هرکدام مدیر مشخص شده است؛ یکی از سبد پروژههای مهم و اولویتدار، سبد پروژه صنایع حمل و نقل است و برای آن ۹ پروژه تحولی تدوین شده است و ۲ موضوع اصلاح ساختار زنجیره تامین خودرو و اصلاح ساختار بازارهای زنجیره تامین خورده در آن دیده شده است.
مشاور معاون هماهنگی و محیط کسب و کار در امور تشکلهای صنعتی و معدنی در بخش دیگر صحبتهای خود تغییر ساختار وزارت صنعت، معدن و تجارت را فرصت مناسبی برای صنعت خودرو و قطعه سازی توصیف کرد و افزود: با ارتقا این حوزه به سطح معاونت می توان با تمرکز و قدرت بیشتری مسائل این صنعت را دنبال کرد؛ انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو باید از این فرصت استفاده کند و نظرات و پیشنهادهای خود را در خصوص شرح وظایف و ساختار معاونت جدید حمل و نقل ارائه نماید.
غضنفری ادامه داد: در ساختار جدید، به بهبود فضای کسب و کار در سطح کلان توجه ویژه شده است و معاونتی با این عنوان ایجاد شده و ما از همه تشکلها و انجمنهای سراسر کشور درخواست داریم موضوعات مرتبط با بهبود فضای کسب و کار و گلوگاههای مربوط را به این معاونت اعلام کنند.
طبق توضیحات مشاور معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت، بستهای درخصوص حمایت از تولید داخل و بهبود فضای کسب و کار (در موضوعات مختلف در حوزه های تامین اجتماعی ، گمرک، نظام بانکی و…. ) تهیه شده است و رئیس جمهور دستور برای اجرایی شدن آن را صادر کرده است.
وی با یادآوری مشارکت فعال این انجمن در تهیه سند صنعت خودرو و سایر امور مربوطه به این صنعت و استناد به گزارشهای تخصصی انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور، آن را یکی از انجمنهای فعال و موثر کشور معرفی کرد که با ایجاد تعامل مناسب با استانها، به عنوان نماینده قطعه سازان فعالیت و نقشآفرینی میکند.
مشاور معاون هماهنگی و محیط کسب و کار در امور تشکلهای صنعتی و معدنی در خاتمه با اعلام آمادگی وزارت صمت برای تفویض برخی از موضوعات به بخش خصوصی، نسبت به نقشآفرینی بیشتر تشکلها ابراز امیدواری کرد و گفت: تجربه تفویض برخی امور به خانههای صنعت و معدن نشان داد تشکل ها توانمندی پذیرش این امور را دارند و وزارت صمت نیز آمادگی و اهتمام به تفویض امور مربوطه را به تشکل ها دارد.
با گذشت بیش از ۱۰ ماه از سال جاری و با وجودی که تولید خودرو در این مدت از مرز یک میلیون دستگاه گذشته و خودروسازان به دنبال کسب رکورد جدیدی تا پایان سال هستند، اما قطعه سازان میگویند هنوز آنطور که باید قراردادهای فیمابین آنها و خودروسازان مطابق با نرخ تورم و دیگر شاخصها اصلاح نشده است.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور معتقد است: پتانسیل چهار تا پنج میلیارد دلاری بازار لوازم یدکی خودرو در روسیه برای صنعتگران ایرانی وجود دارد.
مدیرعامل سایپا گفت: این گروه خودروسازی صادرات محصولات پی ۹۰ و شاهین به روسیه را در دستور کار دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امروز برگشت ارز حاصل از صادرات، یکی از مهمترین دغدغه های صادرکنندگان غیرنفتی و غیر فلزی است که رفع این مشکلات با گزینههایی همچون واردات شمش طلا برای صادرکنندگان محصولات غیرخام و نیمه خام در دولت در دستور کار است.
سفیر ایران در روسیه گفت: نگاه روسیه به ایران هیچگاه مانند امروز مثبت نبوده است و ایران را به عنوان کشوری قدرتمند میشناسند، بنابراین نیاز است شرکت ها با صبر و حوصله برای پیشبرد امور اقتصادی و تجاری با این کشور اقدام کنند.
روزنامه «ایران» با انتشار گزارشی از کاهش قیمت خودرو در پی افزایش عرضهها در بورس کالا، نوشت: با این حال، برخی تلاش ها برای رشد قیمت خودرو و کارشکنی در خصوص افزایش عرضه خودرو در بورس کالا، شدت گرفته است.
رییس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: قطعهسازان به دلیل عدم اصلاح و تعدیل قرارداهایشان با خودروسازان تحت فشارند و با محدودیتهایی در تولید مواجه شدهاند.
رییس هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور گفت: قطعهسازان برای تولید موتور جدید EFP گروه صنعتی ایرانخودرو که موتوری ۱۰۰ درصد داخلی است، آمادگی کامل دارند.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس باعث حذف رانتها شده و میتواند مشکلات صنعت خودروسازی را حل کند، گفت: ایجاد شفافیت و حذف رانت از بازار خودرو به کمک سازوکار بورس، رویدادی مهم برای اقتصاد است و دولت برای ایجاد شفافیت و حذف رانت، از عرضه خودرو در بورس حمایت میکند.
وزارت اقتصاد اعلام کرد عرضه خودرو در بورس کالا مزایای بسیاری به همراه داشت که ایجاد شفافیت، حذف رانت ۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از قیمتگذاری دستوری یکی از مهمترین آنها بود؛ با این حال دولت به دنبال تصمیمات مقطعی درباره توسعه صنعت خودرو نیست و به راهبرد بلندمدت در این مورد قائل است.
افزایش عرضه خودرو در بورس موجب شد تا قیمت نهایی معاملات در بورس نیز کاهش یابد.
مدیران شرکت خودروسازی ایران خودرو و سایپا طی نامهای به سازمان بورس بر تداوم عرضه خودرو در بورس کالا تاکید کردند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: با گامهایی که در عرضه خودرو در بورس کالا برداشته شده است، شفافسازی در بازار خودرو را شاهد خواهیم بود.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: در شرایط کنونی و با سرمای شدید حاکم بر هوای کشور، شاهد قطعی برق و گاز صنایع به نفع خدمات رسانی به بخش خانگی هستیم و امیدواریم دولت برای رفع خسارت های وارده به تولیدکنندگان چاره اندیشی کند.
رییس سازمان بورس به ماده یک قانون سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و ماده ۲۵ قانون رفع موانع تولید اشاره کرد که در آنها نحوه جبران خسارتهای صنایع ناشی از قیمتگذاری، قطعیهای آب، برق گاز و غیره دیده شده است و گفت: اینها سیاستهایی است که دولت باید در خصوص آنها تصمیمگیری کند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: ثبت نام و حضور ۱۰ میلیون نفر در آخرین قرعهکشی خودروی ایران خودرو، لاتاری و بخت آزمایی به تمام معنا بوده و به طور قطع این روش محکوم به شکست است.
عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی خودرو کشور گفت: صنایع خودروسازی و قطعهسازی در سالهای گذشته متاثر از دو مساله تحریمها و قیمتگذاری دستوری رو به اضمحلال بود، اما دولت با عرضه خودرو در بورس که محل شفافیت مبادلات و معاملات است، خون تازهای به رگهای این صنایع تزریق کرد.
این روزها عدهای در حالی بر طبل توقف عرضه خودرو در بورس و بازگشت قیمت گذاریها به روال پیشین میکوبند اما آمارها از آخرین عرضه خودروسازان در طرح قرعهکشی، حاکی از ثبت نام حدود ۱۰ میلیون نفر در این لاتاری است.
رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازی خودرو کشور گفت: مطابق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار، دولت باید در مواردی همچون قطعی های برق و گاز که منجر به بروز خسارت برای تولیدکنندگان و صنعتگران شده است، به جبران خسارت ها بپردازد.
وزارت اقتصاد اعلام کرد: عرضه ۳۶ هزار خودرو در بورس کالا رانت ۱۱ هزار میلیارد تومانی ناشی از قیمتگذاری دستوری را از بین برد.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازی کشور گفت: این روزها برودت هوا در کنار قطعیهای مکرر برق و گاز، صنعت قطعهسازی را در شرایط بحرانی و فورس ماژور قرار داده و انتظار میرود در چنین شرایطی خودروساز با اصلاح و تعدیل هرچه سریعتر قراردادها به یاری قطعهسازان بشتابد.
مدیرکل صنایع خودروی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از ابتدای امسال تا پایان دیروز (چهارشنبه، ۲۱ دیماه) ۹۶۵ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که معادل مجموع تولیدات سال ۱۴۰۰ است.